Te întrebi ce să mai faci de mâncare? Iată ce să pregătești atunci când nu știi ce să mai gătești
Te întrebi ce să mai faci de mâncare? Ceilalți membri ai familiei nu îți sunt întodeauna de ajutor la acest capital, iar răspunsul pe care îl auzi cel mai des este “ce vrei tu”. Ai pățit și tu asta, nu-i așa? Venim noi în ajutorul tău! Iată câteva preparate pe care le pregătești imediat.
Te întrebi ce să mai faci de mâncare? Sufleu de șuncă cu ciuperci
Sufleul de șuncă cu ciuperci se face foarte rapid, din ingredientele pe care le ai la îndemână. artea bună este că poți folosi orice ingrediente îți dorești, nu doar pe cele recomandate de noi.
Pentru această rețetă au nevoie de:
- 400 g de șuncă
- 200 g smântână
- 300 g ciuperci
- 300 g unt
- 100 g pesmet,
- 60 g făină
- 500 ml lapte
- 8 ouă
- 100 g cașcaval
- sare și piper
Se pregătește un sos alb, gros, ca de ciulama, din lapte, făina și unt, care se amestecă cu gălbenușurile. Din ciuperci se face un sote, peste care se adaugă acest amestec. Se adaugă șunca tăiată în cuburi, pesmetul, smântâna, sarea, piperul și cașcavalul ras,
Albușurile rămase se vat bine, se adaugă în compoziția de mai sus și se amestecă foarte ușor. Se toarnă totul într-o formă unsă cu ubnt, astfel încât să rămână câțiva centimetri până la marginea de sus. Se pune deasupra restul de unt în bucăți mici. Se dă la cuptor, unde se ține 20-30 de minute. Când s-a rumenit și a crescut frumos, e gata!
Te întrebi ce să mai faci de mâncare? Bulz ciobănesc cu ochiuri
Când rămâi în pană de idei, o mămăligă te scoate din încurcătură. Iată cu ce o poți combina. Pentru acest preparat ai nevoie de doar câteva ingrediente:
- 500 g mălai
- 400 g brânză de burduf
- 50 g unt
- 150 g smântână
- 5 ouă
- sare
După ce s-a făcut mămăliga, se ia din ea câteva un polonic mic, în care se face la mijloc un orificiu unde se pune brânza. Se face câte un bulz pentru o porție, se așază într-o tavă, se pune pe deasupra untul și se baga la cuptor. Se servește cu smântână deasupra și câte un ochi ou.
Lângă mămăliguță puteți pune și ciulama de pasăre. Găsești AICI rețeta.
Clătite cu carne la cuptor
Știm că atunci când spunem clătite, primul gând care îți vine în minte e dulceața, Ei bine, de data aceasta îți propunem o rețetă cu carne, cu care sigur îi vei surprinde pe toți.
Ingrediente pentru clătite cu carne:
- 300 g făină
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 500 g carne tocată
- 250 g smântână
- ceapă
- verdeața
- ulei
- sare și piper
Din făină, ouă, lapte și un praf de saee se face compoziția pentru clătite. Ar trebui să vă iasă cam 40 de clătite de mărime medie.
Ceapa se călește în ulei și se amestecă cu verdeața tocată mărunt, piperul și carnea. Se lasă în tigaie aproximativ 10 minute. Cu această compoziție se umplu clătitele, se pun într-o tavă unsă, se toarnă smântână deasupra și se țin la cuptor pentru 10-15 minute.
La desert îți propunem să încerci o rețetă de gogoși cu care nu ai cum să dai greș. Sunt pufoase la interior și se fac foarte ușor. Sau o prăjitură delicioasă, cu nucă și cacao, după o rețetă veche.