Prăjitura Regina Maria. Rețeta veche cu nucă și cacao

Regina Maria este una dintre cele mai fine și delicioase prăjituro cu nucă și cacao. Un gust deosebit pe care odată ce l-ai gustat nu mai ai cum să îl uiți. Se face ușor și este ideală pentru mesele festive.
Parte sofisticată, însă nu este deloc greu de făcut. Necesită ceva timp, în schimb, dar prăjitura Regina Maria este atât de gustoasă încât merită tot efortul!
Ingrediente și mod de preparare
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o pregăti:
Primul blat
- 6 ouă;
- 7 linguri de zahăr;
- 2 linguri apă;
- 7 linguri de făină;
Albușurile se bat spumă cu cele 7 7 linguri de zahăr și apa. Amestecăm bine, apoi se adaugă și gălbenușurile și făina. Aluatul se pune într-o tavă unsă cu făină și se coace.
Citește și: Secretul unui cozonac pufos. Se desface fâșii! Asta trebuie să pui în aluat
Cel de-al doilea blat pentru prăjitura Regina Maria se face din:
- 6 ouă;
- 250 grame zahăr;
- 150 grame nucă /nucă de cocos;
- 2 linguri de făină
Nici aici modul de preparare nu este anevoios. Se despart ouăle, iar 6 albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nuca de cocoș și 2 linguri de făină. Se coace la fel ca primul blat. Blaturile se lasă la răcit la temperatura camerei.
Pentru cremă, aveți nevoie de:
- 6 gălbenușuri;
- 8 linguri de zahăr pudra + încă 4 linguri;
- 300 g unt;
- esență de vanilie.
Crema se face din gălbenușurile rămase de la cel de-al doilea blat, care se amestecă cu zahărul pudră și se fierb împreună pe abur până se îngroașă. Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust. Și asta e tot!
Cum se face glazura de cacao
Să nu uităm de glazura de cacao, pentru care avem nevoie de 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc.
Punem crema între cele două blaturi, iar pe deasupra adăugăm glazură din belșug.