Așa faci cele mai pufoase gogoși. Rețeta simplă cu care nu dai greș

Simple, cu zahăr, umplute cu dulceață sau ciocolată, gogoșile ne amintesc multora dintre noi de copilărie. Le făcea mama sau bunica de fiecare dată când voia să ne răsfețe.
Iată o rețetă simplă, cu care nu dai greș. Gogoșile vor fi pline la interior și foarte pufoase. Vor dispărea imediat din farfurie! Surprinzător este faptul că poți face gogoși delicioase fără drojdie. Această rețetă te va salva în acele dăți când nu ai drojdie în casă, dar vrei să pregătești un desert rapid și delicios.
Rețetă gogoși fără drojdie
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cele mai pufoase gogoși. Vei fi surprins să afli că nu ai nevoie de drog
- 100 grame unt
- 100 grame zahăr
- 200 ml lapte
- 200 g făină
- 4 ouă
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră
Citește și: Secretul unui cozonac pufos. Se desface fâșii! Asta trebuie să pui în aluat
Cum faci gogoșile cu lingura
Laptele, în care s-a turnat zahărul și untul, se pune într-o cratiță pe foc. Când laptele clocotește, se toarnă făina amestecând mereu, să nu se facă cocolașe, se trage deoparte și se amestecă continuu circa 20 de minute, până se desprinde de cratiță. Când s-a răcit, se adaugă, amestecând mereu, ouăle, unul câte unul.
Se pune uleiul al încins, se ia cu o lingură din compoziție și se introduc în tigaie, lăsându-le să se rumenească. Se scot și se pun pe un șervețel, care să absoarbă uleiul în exces. Se pudrează apoi cu zahăr pudră. Le puteți servi și cu dulceață, ciocolată sau ce vă mai place, însă neapărat calde. Poftă bună!