Mici la cuptor. Rețeta pentru pasta de mici făcută în casă

Mici la cuptor. Ai mânca niște mititei, dar nu vrei să-i prăjești, iar pe grătar nu ai cum să îi faci? Fă-i la cuptor! Sunt mai sănătoși și vor avea un gust la fel de bun ca cei tradiționali.
Micii au devenit deja mâncare tradițională în România. Nu există grătar fără mici și nici sărbătoare națională. Serviți cu pâine sau cartofi și neapărat cu muștar, n-ai cum să-i refuzi.
Mici de casă. Rețeta pas cu pas pentru pasta de mici
De cele mai multe ori îi cumperi gata făcuți, însă cei mai gustoși sunt cei pregătiți acasă. Rețeta este foarte simplă și partea bună este că poți adăuga ingredientele care îți plac ție. Carnea este foarte importantă, așa că înainte de toate asigură-te că este proaspătă.
Dacă ești preocupat de siluetă, trebuie să știi că 100 de grame de mici au 233 de calorii. Un mic are aproximativ 50 de grame.
Pentru mici de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 700 g carne de vită – pulpă
- 300 g carne de oaie sau porc (mai grasă – piept, ceafă)
- 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece
- 22 g sare
- ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură rasă de de cimbru uscat
- 5-6 boabe de ienibahar
- ½ linguriță bobițe de coriandru (cam 30 de bobițe mici)
- 1 linguriță rasă de semințe de chimen
- 2 lingurițe de boia dulce (paprika)
- 5-7 căței de usturoi mari (sau 10 mai mărunți)
- 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
Carnea și usturoiul se dau împreună prin mașina de tocat, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente și se amestecă foarte bine. Este de preferat să lăsați carnea la frigider peste noapte, pentru ca aromele să se amestece bine, însă înainte să o pregătiți, lăsați-o la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Încearcă și: Prăjitura Diafană, o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat! E gata în 15 minute
Obțineți forma de mici cu ajutorul unei pungi tăiate la colț sau puteți forma direct micii cu mâna. Aveți grijă să nu-i faceți prea subțiri căci se vor usca la prăjit. Micii trebuie dați cu ulei înainte de a fi gătiți. Dacă îi faceți direct pe grătar, aceștia trebuie să fie foarte reci, așa că îi mai puteți pune o dată la frigider.
Mici la cuptor. Crocanți la exterior, suculenți la interior
Dacă v-ați decis să îi pregătiți la cuptor, așezați-i pe grătarul cuptorului, preîncălzit, cu spațiu generos între ei. Dedesubt puneți o tavă în care să se scurgă grăsmea.
Setați funcția grill la cuptor, dacă există, și lăsați micii la 250 de grade, timp de 20-25 de minute. Ar trebui rotiți ca să iasă uniform. La final, veți fi încântați de rezultat. Micii la cuptor vor fi crocanți la exterior și suculenți la interior. Și unde mai pui că ai scăpat de fumul din casă!
Citește și: Dieta Rina. Cât slăbești și cum se ține