Rețetă de vin fiert. Ingredientul secret pentru un gust deosebit
Rețetă de vin fiert este căutată de toți românii odată cu apariția primilor fulgi de nea. Nimic nu se compară cu o cană de vin fiert cu scorțișoară într-i zi friguroasă de iarnă, nu-i așa?
Ai gustat și tu probabil multe rețete de vin la târgurile de Crăciun, însă ți se pare că atunci când îl faci acasă nu e la fel de bun. Iată ce vin trebuie să folosești și cum îl condimentezi pentru a avea un gust deosebit.
Rețetă de vin fiert. Ce să adaugi pentru un gust deosebit
În ceea ce privește felul vinului, e cunoscut faptul că vorbim despre cel roșu. Însă nu oricare! Cel de calitate ar fi o risipă, însă nici unul prost. Mai simplu, dacă nu-l putem consuma ca atare, nu prea este indicat nici să-l fierbeți. Vinurile ideale de fiert sunt cele tinere românești.
Acum că am ales vinul, trecem la condimentarea lui. De fapt, aici constă secretul unui vin fiert cu un gust deosebit. Este foarte important să adaugi condimentele atunci când vinul este deja fiert!
Fiecare le prepară după propriul gust sau folosind condimente din comerț speciale pentru vin fiert. Condimentele clasice sunt: scorțișoara, cuișoarele, cuișoarele englezești, cardamomul, anasonul și coaja de portocală (netratată și spălată bine). Pentru o aromă mai deosebită puteți adăuga puțin ghimbir. Totodată, este indicat să folosiți zahăr brun pentru îndulcire, nu alb. Acesta îi va da o armă mai deosebită.
Citește și: Ștrudel cu banane și nuci caramelizate, cel mai simplu desert
Vin fiert – rețeta pas cu pas
Pentru o sticlă de 750 de ml de vin roșu ai nevoie de 3-4 linguri de zahăr, 2-3 beţe de scorţişoară şi, cei care preferă, câteva felii de portocală sau măr. Bineînțeles, poți adăuga și alte condimente care îți plac.
Dacă nu ai făcut vin fiert până acum, este indicat să ții cont de câteva sfaturi.
- vinul nu trebuie lăsat să fiarbă, ci se ia de pe foc în momentul în care ajunge în punctul de fierbere;
- nu puneți foarte mult zahăr, deoarece veți acoperi toate aromele;
- condimentele se pun după ce vinul e deja fiert și zahărul s-a topit
- folosește bețișoare de sorțișoară, cea pulbere va tulbura vinul;