Sărățele cu brânză. Gustarea rapidă cu doar cinci ingrediente
Sărățele cu brânză, o gustare pe cât gustoasă, pe atât de ușor de făcut. Sărățelele românești sunt ideale atunci când ai vrea să mănânci ceva crocant și gustos, dar și pentru mesele festive. Iată cât de simplu sunt de făcut.
Probabil că și tu îți amintești de sărățelele făcute în casă de la sărbători sau zile de naștere. Îți propunem o rețetă clasică de sărățele cu brânză, ce vor ieși exact ca în copilărie. Se fac ușor și sunt delicioase!
Sărățele cu brânză – ingrediente
Partea bună este că pentru această rețetă nu au nevoie de foarte multe ingrediente, așa că o poți face și atunci când ai musafiri pe neașteptate. Iată de ce ai nevoie pentru 10 porții:
- 250 g unt
- 250 g brânză de vaci
- 400 g făină
- 50 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- chimen, mac sau susan
Citește și: Ștrudel cu banane și nuci caramelizate, cel mai simplu desert
Cum faci sărățelele cu brânză
Se frământă bine untul cu brânza de vaci, sarea și făina. Coca obținută se ține două ore la frigider, după care se întinde o foaie groasă de cca 2-3 mm, se unge cu oul bătut, se preasă chimen și cașcaval ras. Dacă nu vă place chimenul, puteți pune mac sau susan. Sau le puteți combina pentru un gust mai plin. Se taie bastonașe lungi de cc 10 cm și late de 1 cm, se așază pe o tavă și se coc în cuptor. Puteți folosi orice altă formă doriți, de covrigei, de exemplu.
Aceeași cocă se poate folosi și la plăcintă cu carne sau brânză. În acest caz nu se folosește chimen și cașcaval. Coca se împarte în două foi: una se pune pe tavă, deasupra umplutura și peste umplutură, a doua foaie. Deasupra se unge cu ou bătut și se porționează înainte de a se coace.