Prăjitura Diafană, o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat! E gata în 15 minute

Prăjitura Diafană este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Acest desert pufos și simplu este gata în doar 15 minute. Prăjitura este o combinație delicioasă între vanilie, ciocolată și cocos și unde mai pui că va dispărea din farfurie încă din primele secunde. E pe placul tuturor!
Rețeta merită încercată cel puțin o dată pentru că are un gust desăvârșit, precum cel din cofetăriile de nota 10. Și nici nu trebuie să depui prea mari eforturi.
Prăjitura diafană. Ingrediente pentru aluat
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana
Mod de preparare
Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao. Se obtine un aluat pe care il impartim in doua. Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Prăjitura diafană
Prăjitura diafană. Crema de vanilie
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie
Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider. Poftă bună!
Citește și: Cum faci pască fără aluat. Rețetă rapidă
Mod de pregătire prăjitură Diafană. Pașii de urmat:
- Într-un bol încăpător se freacă untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul și cacao până se formează un aluat
- Compoziția obținută se împarte în două părți egale. Fiecare parte de aluat se întinde pe hârtie de copt
- Se trece la crema de cocos care se pregătește amestecând cele 3 ingrediente: albușurile, nuca de cocos și zahărul
- Prima foaie de aluat se pune într-o tavă de copt, apoi se toarnă deasupra crema de cocos
- Următorul pas este așezarea celei de-a doua foi de aluat
- Se bagă tava la cuptorul încins în prealabil unde trebuie să stea 5-10 minute
- Între timp se face crema de vanilie amestecându-se ingredientele, fără unt și vanilie. Acestea două se pun la final
- Crema de vanilie se ține pe aragaz până când se îngroașă. Când este rece se adaugă untul puțin câte puțin și esența. Crema se pune peste prăjitura scoasă de la cuptor
- Deasupra se glazurează cu ciocolată topită și se lasă la frigider, la rece pentru a se închega mai bine
- Prăjitura se taie foarte ușor și este delicioasă!
Citește și: Rețetă eclere. Cum le faci ca la cofetărie