Cum faci pască fără aluat. Rețetă rapidă
Cum faci pască fără aluat? Nu există sărbătoare de Paște fără celebra pască. Dacă nu ești vreo fana a aluaturilor, nu trebuie să te lași bătută. Există o rețetă rapidă care te salvează în această situație.
Magazinele și supermarketurile sunt pline de preparate tradiționale în preajma sărbătorilor, iar tentația este mare, mai ales dacă nu ești chiar as în bucătărie. Pasca nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște, iar vestea bună este că o poți face acasă super simplu și rapid. Iată o rețetă de pască fără aluat, care nu-ți va da mari bătăi de cap. În plus, este super delicioasă!
Cum faci pască fără aluat
Pasca fără aluat este foarte simplă, dar de mare efect și cu siguranță va fi pe placul tuturor. Are o textură fină, iar brânza nu are un gust greoi, așa că este potrivită și pentru cei mici. Iar partea cea mai bună este că se face foarte rapid.
Citește și: Vedete din România fără machiaj. Imagini incredibile!
Prepararea nu durează mai mult de 15 minute. Treaba mai grea este a cuptorului, așa că te poți ocupa fără probleme și de alte preparate pentru masa de Paște.
Pentru această rețetă de pască fără aluat aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 700 g brânză dulce de vaci
- 400 g smântână
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 6 ouă mari
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de griș
- o păstaie de vanilie/200 g stafide (opțional)
Dacă nu vă plac stafidele, puteți adăuga alte fructe confiate sau uscate. Vor da o aromă deosebită desertului și vor arăta foarte bine atunci când pasca este tăiată în felii. Totodată, puteți înlocui smântâna cu iaurtul, dacă vă place mai mult.
Încearcă și: Biscuiți șprițați, gustul copilăriei. Se topesc în gură!
Rețeta rapidă de pască. Mod de preparare
Modul de preparare este la fel de simplu. Amestecăm ouăle întregi cu zahărul și păstaia de vanilie și amestecăm bine cu un tel. Peste acest amestec adăugăm brânza de vaci și amestecăm din nou foarte bine, până când se omogenizează. Apoi, adăugăm untul la temperatura camerei și făină, puțin câte puțin. La final se adaugă grișul, turnat în ploaie, smântâna și la final stafidele sau fructele pe care le-ați ales.
Amestecul astfel obținut se toarnă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și se adaugă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când aceasta devine aurie deasupra.
Pasca fără aluat se poate mânca aburindă, abia scoasă din cuptor, dar este la fel de gustoasă și rece, direct din frigider.