Lapte de pasăre. Rețeta lui chef Florin Dumitrescu

Lapte de pasăre, un desert ce pare să revină în actualitate. Mulți îl știu din copilărie, alții abia acum au auzit pentru prima dată de el. Laptele de pasăre este un desert ușor de făcut, o alternativă la clătite. Se face repede și este pe placul întregii familii.
Până și concurenții de la Chefi la Cuțite l-au pregătit de câteva ori, astfel că îți prezentăm rețeta de lapte de pasăre a lui chef Florin Dumitrescu, ceva mai deosebită. Iată cum faci norișorii pufoși din albuș și ce trebuie să pui în cremă pentru a-i da un gust deosebit, Găsești mai jos și VIDEO în care este explicată rețeta pas cu pas.
Lapte de pasăre. Desertul cu puține ingrediente
Partea bună la acest desert este că nu ai nevoie de ingrediente pretențioase, astfel că îl poți pregăti rapid, chiar atunci când îți e poftă. Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti rețeta tradițională de lapte de pasăre:
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 1 lingura coajă rasă de lămâie
- 1 litru lapte
Albușurile se bat spumă cu 50 de g de zahăr până când obținem o bezea. În tot acest timp, punem laptele la fiert. Când e aproape de punctul de fierbere, punem cu o lingură bezea și lăsăm norișorii să fiarbă 2-3 minute, apoi se scot cu o spumieră și se lasă deoparte.
Încearcă și: Ștrudel cu banane și nuci caramelizate, cel mai simplu desert
Laptele în care am fiert bezeaua, se strecoară, și se pune peste cele 4 gășbenușuri amestecate cu zahărul rămas, apoi punem castronul peste o oală cu apă fierbine. Mai exact, facem crema la bain-marie. Adăugăm și coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat și amestecăm până când obținem o cremă fină. E gata când se îngroașă.
Crema se servește alături de norișorii din bezea. Rezultatul e divin!
Rețeta lui Florin Dumitrescu
Chef Dumitrescu a reinterpretat rețeta tradițională și a ales să folosească un sos de cafea, alături de cel tradițional.
- 6 ouă
- 450 ml lapte
- 70 grame de zahăr
- 2 lingurițe de cafea
- 1 lingură de zahăr vanilat
Laptele se fierbe, care vine peste gălbenușurile bătute cu zahăr și se amestecă bine. Punem totul într-o oală și amestecăm bine. Aveți grijă să nu fierbeți prea mult, altfel se taie. Adăugați apoi și o lingură de zahăr vanilat. Împărțim cantitatea în două. Într-o parte punem două lingurițe de cafea. Lăsăm ambele creme să se răcească și ne ocupăm de albușuri.
Ouăle se separă, iar albușurile se bat bine cu o lingură de zahăr până devin spumă. Puteți folosi fără probleme un tel. Ca să fiți sigur că bezeaua e gata, întoarceți bolul în jos.
Norișorii de albuș se fierb în apă, la foc mic, apoi se servesc alături de cele două sosuri și zmeură proaspătă.