Rețetă turtă dulce. Desertul ideal de Crăciun

Rețetă turtă dulce. Iubită de copii, turta dulce este asociată de mulți cu Crăciunul. Se face foarte simplu, iar cei mici vor fi bucuroși să participe la decorarea delicioșilor biscuiți.
Îți propunem o rețetă simplă de turtă dulce, cu miere, care se face foarte ușor și se păstrează zile bune. Copiii o vor adora!
Rețetă turtă dulce
Este recomandat să faceți turta dulce cu cel puțin o săptămână înainte de a o consuma. Aluatul poate fi păstrat la frigider și o săptămână, iar după coacere biscuiții se pot consuma foarte bine în cutii metalice.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 60 de bucăți:
- 100 g unt
- 200 g miere
- 1 ou
- 1 lingutoță rasă de bicarbonat
- un praf de sare
- 2 linguri rase condiment pentru turta dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare, ghimbir pudră)
- 1 zahăr vanilat
Citește și: Sărățele cu brânză. Gustarea rapidă cu doar cinci ingrediente
Cum faci turta dulce de Crăciun
Amestecăm untul topit cu mierea, apoi, îl turnăm într-un alt vas peste făina amestecată cu oul și condimentele. Aluatul se frământă bine cu mâna până se omogenizează.
Aluatul se acoperă cu o folie transparentă și se lasă cel puțin o oră la frigider, însă cel mai bine ar fi să stea la rece peste noapte.
Se lasă 30 de minute afară după ce este scos de la frigider, pentru a putea lucra cu el. Aluatul se întinde într-o foaie de 5-6 mm. Folosim forme pentru a tăia aluatul în bucățele. Brazi, globuri, steluțe – vor arăta minunat pe masa de Crăciun.
Este o rețetă bună de pus deoparte. Schimbați formele și o puteți face în orice perioadă a anului.
Turta dulce se coace rapid. NU aveți nevoie decât de 8-9 minute la 170 de grade până când turta dulce este gata.
Atunci când s-au răcit, îi putem decora cu glazură serbet din comerț, ciocolată sau fructe. Aici ține totul doar de imaginație.