Rețetă prăjitură Fanta. Mulți își amintesc cu nostalgie de ea

Prăjitura Fanta este destul de ușor de făcut și, deși nu pare, este o rețetă destul de ieftină, pentru care nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.
Este o prăjitură ce combină gustul dulce-acrișor al cremei de brânză cu blatul de cacao. Stratul de jeleu de portocale îi va da un aspect și mai interesant.
Prăjitura Fanta a devenit populară odată cu apariție sucului. E de la sine înțeles de ce este o prajitură atât de iubită de copii. Să nu vă mirați dacă o găsiți în caietul de rețete al mamei. Mulți își vor aduce aminte cu nostalgie de ea.

Prajitura Fanta este una sățioasă si răcoroasă. Iata de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară.
Ingrediente și mod de preparare prăjitură Fanta
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 80 g făină albă
- 20 g cacao
- 100 g zahăr tos
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- Un praf de sare
Blatul este destul de simplu de făcut. Se separa ouăle. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare și cu zahărul, adăugat treptat.
Încearcă și rețeta de prăjitură Diplomat. Este ideală pentru zilele călduroase de vară și se face mai ușor decât bănuiți!
Cacaua se amestecă cu făina, peste care se adauga crema din gălbenușuri și spuma. Le amestecăm ușor până se încorporează și adăugăm compoziția în cuptorul preîncălzit în prealabil la 170 de grade. Coacem în jur de 20 de minute. Ca să fiți siguri că este copt, faceți testul scobitorii.
Ingrediente pentru cremă:
- 650 g brânză dulce de vaci grasă
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 20 g zahăr vanilat
- Coaja rasă de la o lămâie
În ceea ce privește crema, lucrurile sunt și mai simple. Se amestecă toate ingredientele până când se obține o cremă fină. O turnăm peste blat și o dăm la frigider.
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
- 650 ml Fanta sau suc de portocale
- 80 g zahăr tos
- 10 g amidon
- zeama de la o jumătate de lămâie
Prăjitura aceasta nu ar fi la fel fără jeleul de portocale. Rețeta originală este cu suc Fanta, însă puteți folosi și sucul de la portocale. Se pun toate ingredientele într-o crăticioară și se amestecă la foc mic, până când se limpezește. Se fierbe un minut, apoi se ia de pe foc și când ajunge la temperatura camerei, o putem adăuga peste crema de brânză.
Înainte de a o servi, prăjitura trebuie să stea la frigider cel puțin o oră.




