Porc salvat de jandarmii francezi din mâinile unor români și dus la secție. Se pregăteau să-l taie

Porc salvat de jandarmii francezi din mâinile unor români și dus la secție. Aceștia se pregăteau să-l sacrifice. Imagini virale!
Jandarmii francezi au confiscat un porc de la niște români care se pregăteau cum se cuvinte de sărbătorile de iarnă. Imaginile în care “Ghiță” este luat de francezi și dus la secție a fost postat de un român pe TikTok, iar imaginile au devenit virale.
Porc salvat de jandarmii francezi din mâinile unor români și dus la secție
În clipul video se observă cum jandarmii francezi însoțesc un porc care urma să fie sacrificat de câțiva români.
Intervenţia jandarmilor a venit chiar înainte ca porcul să fie sacrificat conform obiceiurilor din România, obiceiuri ce nu sunt acceptate însă şi în alte ţări. Ba chiar cei care sunt prinși încălcând legea riscă amenzi usturătoare.
Imaginile au strâns zeci de comentarii: “trebuie sa mănânce și ei😂😂”, “de toate vezi in Franta😂😂😂”, “Il fac coleg cu ei 😁😂”, “L-a prins beat la volan”, sunt doar câteva dintre ele.
Tăierea porcului este unul dintre cele mai vechi obiceiuri care se păstrează în satele din România. Mulți români încă păstrează tradiția și sacrifică porcul de Ignat, pe 20 decembrie.
Carnea porcului este destinată în principal preparării produselor ce urmează a se consuma pe tot parcursul perioadei dintre Crăciun şi Bobotează. Citește AICI mai multe despre ignatul porcului.
Tradiția se păstrează ca pe vremea bunicilor noștri, însă regulile s-au schimbat, iar românii care nu țin cont de ele riscă amenzi uriașe.
Regulile pe care trebuie să le respecte românii în 2022
Totodată, românii care taie porcul în gospodărie trebuie să țină cont de câteva reguli. Sacrificarea porcului în gospodărie se face de către medicul veterinar. Înainte de sacrificare este obligatorie contenția animalului, prin folosirea unor metode mecanice care să nu provoace durere, suferințe, contuzie sau rănire, potrivit normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii din 11.08.2006.
Picioarele animalului nu trebuie legate și se interzice suspendarea acestuia înainte de sacrificare. Metodele legale utilizate pentru sacrificarea porcului sunt:
• Pistolul cu glonte captiv
• Aplicarea unei lovituri care cauzează pierderea cunoștinței
Lovitura se realizează cu ajutorul unui instrument mecanic care administrează o presiune pe craniul animalului în urma percuţiei, fără penetrarea craniului. Persoana în cauză trebuie să se asigure că instrumentul se aplică în poziţia corespunzătoare, conform instrucţiunilor de utilizare, pentru a produce o asomare eficientă, fără fracturarea craniului.
• Electronarcoza
• Expunerea la dioxid de carbon
De asemenea, după asomarea porcului sau a altor animale, deținătorii trebuie să le provoace sângerarea prin incizarea cel puţin a unei artere carotide sau a vaselor din care aceasta porneşte. După incizia vaselor sanguine nu se va aplica nicio procedură de fasonare, înainte ca sângerarea să se fi terminat.