Leguma care mănâncă tot zahărul din organism. Are beneficii uimitoare pentru sănătate

Leguma care mănâncă tot zahărul din organism. Mulți români o ocolesc, fără să știe că are beneficii uimitoare pentru sănătate. În plus, se găsește peste tot!
Bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu, această legumă le este recomandată celor care au diabet, dar nu numai. Toată lumea ar trebui să o consume pentru o viață sănătoasă.
Leguma care mănâncă tot zahărul din organism
Probabil că puțini știu, dar fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbția zaharurilor şi reduce secreţia de insulină.
Studiile recente arată că fasolea roșie este foarte bună pentru menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Potrivit clickpentrufemei.ro, indicele scăzut pe care-l are fasolea roșie previne riscul de diabet. Așadar, include fasolea roșie în alimentație măcar o dată de săptămână.
Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roșie cel puțin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conțin un procent mare de conținut solubil care este folosit pentru a crește producția de suc biliar.
Citește și: Lapte integral sau degresat? Sfaturile specialiștilor
Are beneficii uimitoare pentru sănătate
Sursă minunată de antioxidanți: fasolea roșie este unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanți, chiar mai bogate decât afinele sau cireșele, conform unui studiu al cercetătorilor de la United States Department of Agriculture pe 100 de fructe, legume și nuci. Astfel, un consum frecvent de fasole roșie îți ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi și scade riscurile de cancer sau alte boli grave, menționându-ți tinerețea mai mult timp!
Sursă esențială de fibre: o cană de fasole roșie îți furnizează ½ din necesarul zilnic de fibre, care nu doar că mențin sănătatea sistemului digestiv, ușurează digestia și previne constipația, dar micșorează și nivelul de colesterol, scăzând riscul asociat bolilor cardiovasculare si reglează nivelul de glicemie, fiind o alegere sănătoasă pentru oricine.
O alternativă sănătoasă la carne: atunci când vrei o masă mai ușoară sau ești în post, înlocuiește consumul de carne cu cel de fasole roșie. Excelență sursă de proteine, fasolea roșie te va ajută să-ți întărești corpul și mușchii, să previi bolile cardiovasculare și să duci o viață plină de energie! O cană de fasole roșie înseamnă peste 15mg de proteine sănătoase pentru organismul tău.
Sursă importantă de fier: hai să facem un mic test – tine palma cu fața la tine și trage de degete în spate. Cât de roz sunt liniile din palmă? Dacă acestea sunt albe, este posibil să suferi de o carență de fier, iar fasolea roșie este o sursă minunată de fier, săracă în calorii și fără grăsimi (spre deosebire de carnea roșie). Femeile însărcinate, copiii și adolescenții au în deosebi nevoie de un aport mare de fier, iar o cană de fasole roșie acoperă 30% din necesarul zilnic.
Pentru o memorie de elefant: sursă minunată de tiamină (vitamina B1), consumul de fasole roșie stimulează atenția și memoria, este deosebit de benefic în perioadele de suprasolicitate intelectuală, elimina insomniile, combate depresia, oboseală sau anxietatea și scade riscurile asociate bolii Alzheimer.