Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada: ingrediente și mod de preparare

Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada. Îți amintește și ție de copilărie? Ei bine, atunci ai ocazia perfectă să o faci și tu! Toți se vor bucura să o vadă pe masa de Crăciun sau de Revelion.
Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare prăjituri românești. Nu lipsea de pe masa de sărbătoare în trecut. Mamele și bunicile o făceau mereu și pentru că se folosesc ingrediente simple, la îndemâna tuturor.
Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada
Această rețetă este una simplă, care se face destul de repede. Singura parte mai complicată este întinderea folilor, însă rezultatul merită pe deplin. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Foile se fac din:
- 10 lunguri de lapte
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei
- 2 ouă
- 1 linguriță rasă de amoniac
- un praf de sare
- aproximativ 500 de făină (cât intră)
Începem cu foile. Într-un bol se pun oăule, zahărul, laptele și uleiul și se amesrecă bine cu telul, astfel încât zahărul să fie cât mai bine topil. Adăugăm apoi și sarea. Amoniacul se stinge cu zeama de lămâie sau cu oțet și se adaugă peste compoziție. La final, se adaugă și făina treptat, amestecând constant, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Aluatul se frământă mai apoi cu mâna. La final, el trebuie să fie omogen, nici prea tare, nici prea moale, care să nu se lipească de mâini.
Aluatul se împarte în trei părți, cât mai egale, ce urmează să fie întins. Acestea se așază pe o foaie de copt și se întind într-o formă dreptunghiulară, pentru a putea fi coaptă pe fundul unei tăvi. Când aluatul e bine întins, aceasta se înțeapă cu o furculiță pentru a nu-i permite să se umfle.
Fiecare foaie se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la foc mic, până când se colorează frumos deasupra.
Încearcă și prăjitura Diafană, o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat! E gata în 15 minute
Crema pentru Albă ca Zăpada:
Pentru cremă aveți nevoie de:
- 200 de grame de unt
- 8 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 1 litru de lapte
- coaja de la o lămâie
- sucul de la 1/2 de lămâie
- 1 esență de vanilie
Când foile sunt gata, vă puteți apuca de cremă. Punețu făina într-o oală, apoi zahărul, coaja de lămâie și amestecați cu telul. Se adaugă și laptele puțin câte puțin, amestecând continuu, cât se formează o cremă fără cocoloașe. La final, se adaugă și esența de vanilie și crăticioara se pune pe foc, până când se îngroașă. Această operațiune durează aproximativ 15 minute, iar focul trebuie să fie mediu spre mic. La final, după ce ați stins focul, se adaugă și zeama de lămâie.
Dacă vi se pare că aveți o cremă prea subțire, puteți amesteca două linguri de făină în puțină apă și să adugați compoziția în cremă.
Când crema a ajuns la temperatura camerei, se adaugă si untul aflat și el la temperatura camerei. Puteți folosi mixerul pentru această operațiune. Crema este gata!
La final, asamblați prăjitura, folosiți foaie, cremă, foaie, cremă. Ultimul strat trebuie să fie cu cu cremă, cât să acopere puțin foaia. Pe deasupra puteți pune nucă de cocos sau alune măcinate.