Câtă bere putem bea pe zi? Medicul Mihail Pautov vine cu răspunsul

Cu toții știm că nu este indicat să consumăm alcool, dar consumul de bere este des întâlnit în rândul multor popoare. Mai mult, unele persoane spun că o bere sau două pe zi nu dăunează sau chiar ajută organismul.
Dar care este, de fapt, adevărul?
Putem bea câteva beri în fiecare zi fără să ne facem griji pentru sănătatea noastră? Medicul Mihail Pautov, realizatorul emisiunii MEDICOOL de la Antena1 vine cu răspunsul.
Câtă bere putem bea fără să ne punem în pericol sănătatea?
În general, ficatul procesează o băutură standard (maximum 15 grame de alcool) într-o oră.
Cine consumă mai mult şi face asta foarte des, riscă să-și expună ficatul la dezvoltarea unor depozite de grăsimi.
Consumul excesiv de alcool declanșează boala hepatică grasă, care poate progresa în hepatită alcoolică (se caracterizează prin inflamaţie şi cicatrici uşoare). Mai departe, fără o conștientizare a pericolului, se poate ajunge la ciroză alcoolică, o deteriorare ireversibilă a ficatului, arată GÂNDUL.
Mihail Pautov a explicat care este cea mai importantă regulă care trebuie respectată atunci când bei alcool.
„În realitate, chiar nu merită să bei alcool. Dacă totuși vrei să bei alcool, există o modalitate de a o face un pic mai sigur. Trebuie să respecți o singură regulă din acest protocol, iar cea mai importantă este aceasta: să bei un singur pahar de alcool pe oră. Știu că este greu, pentru că vrei să te distrezi, nu vrei să-ți iei un calendar sau să-ți iei un cronometru, dar, paharul pe oră este regula de aur.
Al tău ficat poate procesa un singur pahar pe oră, un pahar însemnând 400 de ml de bere sau 150 ml de vin sau 40 de ml de tărie. Poți să bei, alege tu ce vrei să bei, dar fixează-ți paharul pe oră.
Dacă îți iei un pahar de bere, întinde berea aia pentru o jumătate de oră și după aceea hidratează-te cu niște apă. Dacă iei un pahar de tărie, poți să îl ții cu niște gheață în mână și să-l întinzi”, spune Mihail Pautov.
Cum îți poți da seama că berea este stricată
Deși este o băutură alcoolică, berea poate fi considerată și un aliment, care, consumat cu moderație, aduce beneficii organismului.
Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar consumată cumpătat putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%.
Berea conţine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă. Citește mai mult…
Sursa foto: Pixabay