Când nu trebuie să mai bei bere. Cum îți poți da seama că este stricată și îți face rău

Deși este o băutură alcoolică, berea poate fi considerată și un aliment, care, consumat cu moderație, aduce beneficii organismului.
Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar consumată cumpătat putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%.
Berea conţine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.
Când nu trebuie să mai bei bere. Cum îți poți da seama că este stricată și îți face rău
Însă, trebuie să știi că berea, ca orice alt produs alimentar, se poate strica. Atunci când este alterată, nu este deloc în regulă să o consumi, așadar este important să știi exact când este berea stricată, mai ales că nu toate berile au o dată de expirare pe ambalaj.
Motive pentru care berea se poate deteriora:
Căldura.O bere ținută timp îndelungat la o temperatură ridicată nu va mai avea niciodată același gust proaspăt și răcoritor ca una ținută în condiții optime!
Expunerea la lumină. Exact cum razele ultraviolete îți afectează negativ pielea, la fel acestea afectează berea. Indiferent de recipientul în care este depozitată, dacă vei lăsa berea la soare prea mult timp, aceasta nu va mai fi bună pentru consum. Expunerea la lumină afectează chimia hameiului, astfel că gustul va fi extrem de alterat.
Contaminare bacteriană. Un alt motiv pentru care berea se poate deteriora este bacteriile și contaminarea. Spre deosebire de alte produse alimentare și băuturi standard, bacteriile nu pot supraviețui mult timp în bere deoarece alcoolul este conservantul său natural. Producția comercială de bere reduce, de asemenea, contaminarea, astfel încât berea obișnuită este relativ sigură.