Unde se plătesc amenzile de parcare? Puțini șoferi știu trucul ăsta
Amenzile de parcare reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă șoferii din România.
De multe ori, și din cauza lipsei de locuri de parcare, mulți șoferi sunt nevoiți să parcheze aleatoriu, motiv pentru care primesc amendă. Lipsa de bun simț în trafic, însă, este, de cele mai multe ori, cauza amenzilor primite de șoferii care parchează ilegal.
Mai ales în marile orașe din țară, problema locurilor de parcare este uriașă, dar asta nu îi scutește pe șoferi de amenzi, deși ideal ar fi ca autoritățile locale să rezolve această problemă înainte de a aplica amenzi.
Care este nivelul amenzilor?
În cazul în care parchezi pe trotuar sau pe spațiile verzi, vei primi o amendă din clasa a I-a de amenzi (2 sau 3 puncte de amendă). Astfel, amenda minimă va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar te vei alege și cu două puncte de penalizare.
De asemenea, poți fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă parchezi sau staționezi pe spațiul verde.
Unde poți plăti amenzile de parcare
Amenzile de parcare pot fi plătite în mod tradițional, dar cea mai bună soluție este, în prezent, site-ul ghiseul.ro.
Site-ul permite plata celor mai multe tipuri de amenzi datorate autorităților locale, dar și plata taxelor și impozitelor. Mai mult, platforma ne permite să aflăm chiar și ce datorii avem către stat.
Cel mai mare avantaj este acela că site-ul ghiseul.ro permite plata online a dărilor către autoritățile locale sau centrale, oferind, totodată, dovada electronică a plății. Astfel, evităm să ne deplasăm la ghișee, să stăm la cozi și să fim nevoiți să utilizăm bani cash pentru plata sumelor datorate către stat.
Prin acest site, se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. Deasemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.