Unde se mănâncă bine și ieftin în Brașov. Cele mai bune restaurante
Orașul de la poalele Tâmpei este unul dintre cele frumoase din țara noastră. Arhitectura gotică, barocă și renascentistă se îmbină fabulos dând citadelei un aer aparte, în care dacă închizi ochii poți vedea cu ochii minții trăsuri și domnișoare cu rochii lungi și manșoane din blană de hermină.
Brașov este cel mai important oraș al Transilvaniei din Evul Mediu, fiind atestat documentar în anul 1235 sub numele Corona, mai apoi Barasu în 1252 și Brașov în 1288.
Însă, dincolo de importanța lui istorică și de frumusețile arhitecturale și geografice, Brașovul este renumit și pentru restaurantele sale fabuloase, unde poți mânca tot feluri de delicatese, atât din bucătăria tradițională, cât și din cea internațională.
Unde se mănâncă bine și ieftin în Brașov. Cele mai bune restaurante
Dacă ai ajuns în Brașov și îțo dorești să mânânci românește, nu trebuie să ratezi restaurantul La Ceaun. Situat în centrul orașului, restaurantul este lăudat de turiști din întreaga țara.
”Mâncarea este excelentă. E un local pe care îl vizitez de câțiva ani și experiența a fost mereu pozitivă. Recomand în special ștrudelul cu mere cu sos de vanilie și sos de fructe”, scrie într-o recenzie.
”Una din locațiile cu the best food in town. Este genul de restaurant în care revii cu plăcere de fiecare dată. O notă bună nu doar pentru mâncare ci si pentru personal”, se arată într-o alta.
Un alt restaurant pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în Brașov este Sub Tâmpa. Localul are o terasă generoasă, de unde poți admira Brașovul în toată splendoarea lui, dar și porții la fel de consistente.
”După luni de cercetare, aducem la lumină rețete de la 1600 până la 1900, atât din bucătăria nobilimii, cu influențe franțuzești și austrieci, cât și din cea a oamenilor de rând, care își trimiteau de multe ori, rețete pe vederi și cărți poștale”, scrie pe site-ulul localului.
Și Ma Cocotte Gastro Wine Bar este un local pe care trebuie să îl vizitezi. Poziționat pe strada Nicopole 34 A, barul își are locul într-o clădire cu poveste.
„Acum 35 de ani, aceasta funcționa ca grădiniță, iar cumva, fragmente din acea jovialitate puerilă au rămas impregnate atât în ceea ce privește feeling-ul locului, cât și în anumite aspecte ale designului”, povestește Radu Naghel, managing partner al locului.