Subiecte rușinoase pentru testarea directorilor de licee: “Care e asemănarea dintre o cariocă şi o acuarelă?”. 60% dintre ei au picat

Subiecte rușinoase pentru testarea directorilor de licee. “Care e asemănarea dintre o cariocă şi o acuarelă?”. Chiar dacă și un copil de grădiniță ar putea răspunde unei astfel de întrebări, 60% dintre cei testați au picat examenul.
Care este asemănarea dintre o cariocă şi o acuarelă sau dintre o lingură si o furculiţă Poate părea ireal, dar acestea sunt câteva dintre întrebările pe care cei care vor să devină directori de școală le primesc la examen.
Subiecte rușinoase pentru testarea directorilor de licee
Profesorii au avut de făcut şi adunări şi înmulţiri ceva mai complicate, dar tot absurde li s-au părut subiectele celor câteva mii de candidaţi din toată ţara. Spun că nu au nicio legatură cu realitatea în care trăiesc elevii şi profesorii din România. Culmea e că mulți profesori nu au reușit să treacă de proba scrisă nici din a foua încercare.
Elevii au fost surprinși și ei de nivelul “extraordinar de scăzut” al subiectelor.
“Un director de liceu să fie întrebat de caiet, radieră egal cu tablă două puncte, semnul întrebarii…”, a declarat Matei Alexandru Dumitru, vicepreşedintele elevilor din Bucureşti-Ilfov, potrivit Observator.
60% dintre candidați au picat
Primul concurs a fost organizat toamna trecută, dar pentru că nici 60% dintre candidați nu l-au promovat, a fost organizată o nouă rundă. 307 candidaţi s-au înscris numai pentru posturile din Bucureşti.
Printre altele, întrebările au fost menite să le testeze și abilitățile de management și lidership. Candidaţii au spus ce decizie ar lua dacă volumul de muncă al colegilor ar deveni prea mare sau dacă parinţii ar dori să fie mai conectaţi la activităţile elevilor. După examenul scris, urmează proba interviului.
“Trebuie să cunoască foarte bine legislaţia, şi să comunice foarte bine cu elevii şi părinţii. Trebuie să terminăm cu acele numiri făcute din pix de către inspectorat”, a declarat Eugen Ilea, supravegheator examen.
Elevii susțin că este extrem de important pentru ei ca directorul școlii să comunice și să se implice mai mult în activitatea zilnică a unității de învățământ la cârma căreia se află.