Rețetă prăjitură diplomat . Un deliciu răcoros!

Cine n-a mâncat vreodată prajitură sau tort diplomat? Este ideal pentru o ocazie specială, dar și pentru o duminică în familie. Combinația dintre crema răcoroasă, fructele dulci și pișcoturile însiropate este minunată. Vestea bună este că se face mai ușor decât credeți și nu aveți nevoie de cuptor, fiind ideal pentru zilele călduroase de vară. Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tort fără coacere, acesta este!
Tortul sau prăjitura diplomat făcut în casă nu se compară cu nicio altă prăjitură pe care o poți cumpăra. Dacă respecți pașii, nu are cum să nu iasă. E un deliciu de care se va bucura întreaga familie!
Dacă până acum nu ați avut ocazia să gustați tortul diplomat, trebuie să știți că se bazează pe o cremă din lapte, ouă și zahăr, la care se adaugă frișcă bătută și fructe. Puteți adăuga orice vă place, inclusiv fructe confiate.
Fiind o prăjitură fără coacere, pentru blat se folosesc pișcoturi, care se însiropează în suc de ananas. Puteți încerca și rețeta de tort diplimat clasic, fără fructe. Un ingredient care nu trebuie să lipsească din această rețetă este coaja de portocală confiată, care îi dă un gust specific.

Ingrediente prăjitură diplomat
Veți găsi numeroase variante de rețete, însă majortatea conține aceleași ingrediente:
Așadar, să trecem la treabă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară tortul diplomat pas cu pas:
- 500 ml frișcă lichidă
- 500 ml de lapte
- 400 de grame de pișcoturi
- 200 de grame de zahăr
- 20 de grame de gelatină
- 5 gălbenușuri
- 2 linguri de făină
- 1 esență de lămâie
- coajă de portocală
Noi am ales ca fructe 3 portocale, 3 kiwi și o conservă de ananas. Sucul îl vom folosi pentru a însiropa pișcoturile.
Mod de preparare prăjitură diplomat:
Înainte de toate, puteți gelatina la înmuiat în apă rece și le lăsați aproximativ 10 minute. Respectați instrucțiunile de pe plic.
Crema se pregătește pe baie de aburi. Puneți apă la fiert într-o oală, iar deasupra lui așezați vasul în care pregătiți crema. Aveți grijă să nu se atingă vasul de apă. Se freacă gălbenușurile cu zahărul până se albesc, aproximativ 2-3 minute, apoi adăugați laptele. Se lasă pe bain-marin timp de 10 minute, apoi se dă deoparte și după ce se răcește un pic, puteți adăuga gelatina.
Apoi, bateți frișca până când va deveni spumă tare. Puneți puțin câte puțin cremă în frișcă și amestecați încontinuu. Așteptați până crema ajunge la temperatura camerei înainte de a o folosi, dar nu o băgați în frigider.
Pentru a monta tortul, începeți cu pișcoturile. Așezați-le în tavă, după ce au fost înmuiate în sucul de ananas. Fructele le puteți adăuga direct în cremă sau atunci când montați prajitura. Un strat de cremă și un strat de fructe, până când le terminați. Puteți adăuga pe fundul vasului fructe și pe pereți pișcoturi. Totul ține de imaginație.
Ca să se taie bine și să arate aspectuos atunci când îl serviți, băgați tortul în congelator pentru 10 minute. Se va tăia perfect. Asta este tot. Poftă bună!
