Site icon Stiri Romania

Prăjitura Snickers. Desertul suprem cu ciocolată, caramel dulce și cremă de unt

reteta prajitura snikers

Un blat dens de ciocolată, cremă cu unt de arahide și un caramel dulce, toate acoperite cu glazură fină de ciocolată. Sună apetisant, nu-i așa? “Nu ești tu atunci când îți e foame” și ești îndemnat, în reclama de la TV, să îți potolești foamea cu un baton Snikers. Noi însă, îți propunem opusul. Să te răsfeți cu prajitura cu același nume, pe care o poți pregăti acasă!

Pare o rețetă complicată, însă lucrurile nu sunt deloc așa. Probabil că ai gustat-o și tu până acum, căci românii sunt inventivi când vine vorba despre bucătărie și reinterpretări culinare. De altfel, prăjitura Snikers se găsește des pe mesele festive. Iată cum se prepară!

Gramaje și ingrediente pentru prăjitura Snikers

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru celebra prăjitură Snikers:

Blat de cacao:

Crema:

Caramel:

Glazura  de ciocolată:

Prăjitura Snickers. Desertul suprem cu ciocolată, caramel dulce și cremă de unt

Cum faci prăjitura Snikers acasă

Blatul de ciocolată este dens și are un gust intens de ciocolată, care se potrivește perfect cu crema răcoroasă și caramelul sărat. Am pregătit ingredientele, așa că să trecem la treabă:

Începem cu blatul. Ciocolata topită se amestecă cu untul. Punem ouăle, zahărul și sarea într-un bol și amestecăm bine, până când se formează o spumă. Peste compoziție adăugăm sosul de ciocolată care s-a răcit și amestecăm ușor. Adăugăm apoi făina și cacaua și amestecăm totul până când toate ingredientele se incorporează foarte bine. Adăugăm aluatul într-o tigaie și aranjăm uniform. Se pune în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru aproximativ 15 minute.

Citește și: Rețetă prăjitură Fanta. Mulți își amintesc cu nostalgie de ea

Crema este foarte simplu de pregătit. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați crema de brânză, cu cea de mascarpone, unutul de arahide și laptele condensat.

Sosul de caramel se face foarte simplu. Caramelizezi zahărul și adaugi smântână pentru frișcă.

Pentru glazura de ciocolată vă recomandăm să folosiți ciocolată amăruie, cu 52% cacao și smântână pentru frișcă. Se face la fel ca și sosul de caramel. Se întărește exact într-atât ca să poată fi tăiat cu ușurință, fără să se zdrobească.

Pe blatul de ciocolată se adaugă crema, apoi sosul de caramel, iar la final glazura de ciocolată. Sperăm că v-am făcut poftă!

Exit mobile version