Dulceață de cireșe, fără conservanți. Cea mai simplă rețetă!
Este sezonul cireșelor, deci să ne bucurăm de ele! Sunt delicioase simple, dar și într-un pandișpan pufos. Vrem să le simțim aroma și în sezonul rece, așa că n-ar strica în cămară câteva borcane de dulceață de cireșe. Iată cum prepari cel mai delicios gem de cireșe, fără conservanți.
Gemul de cireșe este delicios dimineața, cu pâine proaspătă și unt. Se potrivește perfect și cu clătite sau în prăjituri. Fără să mai vorbim prea mult, iată o rețetă de gem de cireșe, fără alte adaosuri, care îți va ieși din prima. Este simplu de făcut și absolut delicios!
Pentru dulceața de cirește ai nevoie de 1 kilogram de cireșe, 600 de grame de zahăr și coaja de la lămâie.
Cum prepari cel mai delicios gem de cireșe
Spălați bine cireșele, curățați codițele și scoateți sâmburii. Vă puteți ajuta de un ac de siguranță pentru această operațiune.
Cireșele se pun în tigaie și se acoperă cu zahăr. Le puteți lăsa la odihnă câteva ore bune. Acestea își vor lăsa o zeama dulce.
Se pune compoziția pe aragaz, la foc mic. Se amestecă bine și se adaugă coaja unei lămâi. Amestecați din când în când, ca să nu se lipească. Scoateți pe o farfurie spuma ce se formează deasupra.
Încearcă și rețeta de prăjitură diplomat. Un deliciu răcoros!
După 40 de minute, scoate pe o farfurie o linguriță din gem. Dacă acesta se lipește atunci când este rece înseamnă că gemul de cireșe este gata. Dacă nu se lipește, mai trebuie să-l mai pui la fiert.
Când este gata, gemul s epune fierbine în borcane. Le pui capacul și le lași cu capul în jos pentru 15 minute. Învelește-le cu ceva gros și mai lasă-le acolo cel mult 48 de ore. Asta este totul.