Orașul cu cea mai mare suprafață din România. Are mai puțin de 6.000 de locuitori

În general, topul orașelor dintr-o țară se face în funcție de numărul de locuitori, iar România nu este o excepție.
Astfel, potrivit recensământului din anul 2011, în România există 265 de orașe, iar cele mai mari sunt București (1.883.425 locuitori), Cluj-Napoca (324.576) și Timișoara, cu 319.279 de locuitori.
Cu toate acestea, există și o clasificare a orașelor în funcție de suprafață, deși aceasta este mult mai rar utilizată.
Cu siguranță v-ați aștepta ca cel mai mare oraș ca suprafață din România să fie unul dintre orașele cu populație mare. Dar nu este așa. Cel mai mare oraș ca întindere din România are sub 6.000 de locuitori.
Care este cel mai mare oraș din România ca suprafață?
Poate fi greu de crezut, dar acest oraș are o suprafață mai mare decât cea a Bucureștiului, a Timișoarei și a municipiului Cluj-Napoca la un loc.
Este vorba despre orașul Broșteni din județul Suceava. Localitatea are 594 de kilometri pătrați, de două ori și jumătate mai mare decât suprafața Capitalei.
La ultimul recensământ, în Broșteni lociau doar 5.506 persoane. Localitatea a devenit urbană prin legea 83/2004.
Al doilea cel mai mare oraș din țară ca suprafață este Vișeu de Sus din Maramureș, cu 443.06 kilometri pătrați. Pe locul al treilea se află Săcele din județul Brașov (320 km2).
La polul opus, cele mai mici orașe ca suprafață sunt Abrud, jud. Alba (3,2 kilometri pătrați), Darabani, jud. Botoșani (3,4 kilometri pătrați) și Plopeni, Prahova, cu 4,73 kilometri pătrați.
Orașul este relativ izolat de restul județului
Deși este orașul cu cea mai mare întindere, Broșteni este izolat de restul județului. Localitatea este tranzitată doar de DN 17B și nu se află pe harta sistemului de căi ferate.
Mai mult, Broșteni este, de departe, cel mai izolat oraș din județul Suceava, cel mai probabil pentru că este localitatea urbană situată la cea mai mare distanță de reședința de județ, municipiul Suceava.