Dieta de primăvară, cea mai simplă metodă de a avea un corp senzațional fără să te înfometezi!
Dieta de primăvară, cea mai simplă metodă de a avea un corp senzațional fără să te înfometezi! Primăvara se apropie cu pași repezi, iar kilogramele acumulate peste iarnă sigur îți dau bătăi de cap, așadar este momentul perfect să te apuci serios să scapi de ele.
Mai mult decât atât, primăvara este anotimpul ideal atunci când vrei să ții o dietă, mai ales dacă faci o vizită în piață, unde multitudinea de plante verzi, care mai de care mai fragedă și mai sănătoasă, te îmbie parcă să le transformi în salate delicioase.
Iată o dietă ușoară de primăvară, regim almentar cu care vei reuși să scapi de cel puțin 8 kilograme nedorite într-o singură lună!
Dieta de primăvară. Care sunt regulile esențiale
Iată care sunt regulile esențiale ale dietei de primăvară:
– bea 2 litri de apă pe zi
– nu mai mânca după ora 8
– renunţă complet la alcool şi sucuri din comerţ
– renunţă la zahăr şi sare
– fă 30 minute de mişcare pe zi
– renunţă la ulei în salate
– mănâncă mai picant
– consumă alimente sau băuturi cu gust amar (ajută bila şi ficatul – secară, alac, andive, anghinare)
– consumă alimente acre şi cât mai multe lămâi
– consumă alimente bogate în fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel)
De asemenea, poți consuma aproape fără restricții următoarele alimente:
- Anghinarea;
- Salata verde;
- Căpșunile;
- Sparanghelul;
- Coriandul;
- Castravetele;
- Ananasul;
- Avocado;
- Nectarinele
- Ridichile;
- Ceapa verde;
- Corcodușele;
- Caisele verzi;
- Roșiile.
Iată un meniu pe care îl poți avea într-o zi:
Micul-dejun
Un pahar cu lapte degresat;
Un ou fiert tare;
O felie de pâine integrală, prăjită sau un bol de cereale integrale cu lapte degresat.
Gustare
Un fruct (măr, portocală, kiwi, banană) sau o legumă (roșie, castravete, morcov).
Prânzul
O salată de legume (salată verde, spanac, țelină, sfeclă, roșii, castraveți, ceapă verde, ridichii etc.) cu piept de pui la grătar sau fiert sau sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, țelină, broccoli, porumb etc).