Cum să faci cea mai bună maioneză fără ulei. Ingredientul ”secret” care îi dă un gust senzațional
Maioneza fără ulei poate fi o alternativă delicioasă și mai sănătoasă față de rețeta tradițională. Secretul constă în utilizarea unui ingredient cremos și cu gust neutru, care să înlocuiască textura uleioasă a maionezei clasice.
Dacă în mod tradițional, gălbenușurile se separă de albușuri, acest lucru nu se va ]nt\mpla ]n cazul de față. Ouăle fierte se vor combina cu muștar și iaurt grecesc, se vor condimenta cu sare și piper, apoi se vor mixa.
Ingrediente
3 ouă fierte
300 grame iaurt cu specific grecesc
2 linguri muștar
condimente: sare, piper
Mod de preparare
Se pun ouăle fierte într-un vas de bucătărie. Se adaugă deasupra ouălor întregi iaurtul grecesc. Se adaugă și lingurile de muștar. Se presară deasupra ingredientelor sare și piper, în funcție de preferințe. Se mixează ingredientele cu ajutorul unui blender vertical.
Rețetă de maioneză fără ulei cu avocado
De asemenea, poți face o delicioasă maioneză fără ulei și cu ajutorul unui avocado și a unui blender.
Ingrediente:
1 avocado copt
1 linguriță muștar
1 linguriță suc de lămâie sau lime
1 cățel de usturoi zdrobit (opțional)
Sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Taie avocado în jumătate, scoate miezul și pune-l într-un bol. Adaugă muștarul, sucul de lămâie, sarea și piperul.
Mixează totul cu un blender de mână sau zdrobește bine cu o furculiță până obții o pastă fină. Servește imediat sau păstrează într-un recipient ermetic la frigider.
Sfaturi pentru un gust senzațional
Pentru un plus de culoare, poți adăuga un strop de turmeric pentru culoare, mai ales dacă folosești rețeta de maioneză fără ulei cu iaurt. De asemenea, poți îmbogăți gustul maionezi cu ierburi aromatice tocate, cum ar fi pătrunjel, mărar, busuioc, oregano, rozmarin ori alte condimente pe care le iubești. Totodată, poți ajusta aciditatea maionezei fără ulei adăugând mai multă lămâie, mai ales dacă îți place ca maioneza să fie mai acrișoară.