Coșmarul prin care trece un bărbat al cărui corp produce singur alcool. Se îmbată brusc, fără să bea

Coșmarul prin care trece un bărbat al cărui corp produce singur alcool. Se îmbată brusc, fără să bea. Cazul lui i-a surprins până și pe medici.
Un bărbat din Florida a trecut printr-un adevărat coșmar până ca medicii să-i pună un diagnostic. El poate ajunge ușor în stare de ebrietate, chiar dacă nu pune picătură de alcool în gură.
Coșmarul prin care trece un bărbat al cărui corp produce singur alcool
Mark Mongiardo și-a pierdut slujba de profesor de sport, pe care o îndrăgea enorm, și era să ajungă la închisoare pentru că a condus în mod repetat sub influența alcoolului, fără ca el să știe și fără să înțeleagă ce se întâmplă cu el.
În cele din urmă, misterul a fost deslușit: corpul său este cel care produce alcool. Afecțiunea bizară de care suferă l-a afectat enorm, pe toate planurile. A avut probleme inclusiv în căsnicie.
“Când venea de la muncă, se băga la somn. Simțeam că ceva nu e în regulă și că îmi ascunde ceva. Ajunsesem în punctul în care aveam impresia că sunt căsătorită cu un străin”, a declarat soția bărbatului.
Mark a realizat ce i se întâmplă abia când soția lui a găsit un indiciu pe internet. Apoi, un medic i-a oferit o explicație pentru comportamentul său.
Citește și: O femeie doarme 22 de ore pe zi, iar medicii nu îi găsesc leacul: “Îmi distruge viața”
Se îmbată brusc, fără să bea
Bărbatul suferă de o boală extrem de rară, care face ca propriul intestin să producă alcool, mai ales după ce a mâncat alimente bogate în carbohidrați.
”Orice persoană care suferă sindromul Eigenbrauer are o floră intestinală care nu funcționează cum trebuie. Există anumite ciuperci și bacterii care declanșează un proces de fermentare.
Asta înseamnă că alimentele bogate în carbohidrați nu sunt descompuse în molecule individuale de zahăr, ci sunt fermentate și transformate de către organism în alcool, iar acest alcool intră în sânge și arată ca și cum persoana ar fi consumat băuturi alcoolice”, a explicat medicul .Christoph Specht, potrivit știrileprotv.ro.
Potrivit cercetătorilor, cauzele care stau la baza acestei boli sunt legate de utilizarea prelungită a antibioticelor, de o nutriție precară sau de o dietă bogată în carbohidrați, precum și de afecțiuni preexistente, cum ar fi diabetul și variațiile genetice care determină o activitate necorespunzătoare a enzimelor hepatice.