Condimentul care te ajută să ai un trup de invidiat. În plus, luptă împotriva cancerului și a ridurilor
Știai că există un condiment care te ajută să ai un trup de invidiat? Mai mult decât atât, acesta luptă împotriva cancerului și a ridurilor!
Folosit încă de acum 4.000 de ani, în India, turmericul este unul dintre cele mai apreciate condimente folosite în bucătăria asiatică, dar și în cea orientală. Dincolo de savoarea unică și de culoarea galben-aurie pe care le dă preparatelor culinare, turmericul are o mulțime de alte întrebuințări în medicină, industria cosmetică sau textilă.
Turmenicul este condimentul miraculos care te poate scăpa de numeroase probleme de sănătate! Curcumina, compusul natural care se găsește în turmeric, este recunoscută în medicina tradițională pentru proprietățile sale vindecătoare.
Turmericul, o plantă originară din Asia de Sud, conține un grup de ingrediente denumite curcuminoizi, dintre care cel mai important este curcumina. Această are un efect antiinflamator foarte intens și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți.
Poate una dintre cele mai spectaculoase calități ale curcuminei este faptul că ajută la pierderea în greutate și la menținerea unei mase corporale sănătoase. Curcumina acționează ca un agent termogenic, ceea ce înseamnă că stimulează metabolismul organismului, ajutându-ne să ardem mai multe calorii chiar și în stare de repaus.
Condimentul care te ajută să ai un trup de invidiat
Turmericul conține compuși bioactivi cu proprietăți medicinale. Curcumina are efecte antiinflamatorii pronunțate. De asemenea, curcumina combate inflamatia cronică, însă efectele medicinale sunt observabile, în general, la doze destul de mari.
Beneficiile turmenicului:
- Turmericul are proprietăți antioxidante;
- Curcumina îmbunătățește funcția cerebrală;
- Curcumina reduce riscul de boală cardiacă;
- Turmericul contribuie la prevenirea cancerului. Curcumina contribuie la uciderea celulelor canceroase, precum și riscul de apariție a metastazelor:
- Turmericul are și proprietăți anticoagulante care ajută la fluidificarea sângelui și o mai bună circulație
Cum depozitezi turmericul
Pentru a te bucura de beneficiile turmericului, este important și felul în care îl depozitezi, pentru ca el să-și păstreze proprietățile. Dacă îl folosești sub formă de rădăcină proaspătă, asigură-te că aceasta nu prezintă pete sau leziuni. Alege rizomi groși, tari, cu aromă slabă și miros de pământ, ușor moscat. Pune-l într-o pungă de plastic etanșă și ține-l la frigider, cel mult 30 de zile. O variantă este să tai rădăcina și să o congelezi, caz în care o poți păstra până la două luni. În cazul pulberii de turmeric, aceasta poate fi depozitată un an, în ambalajul original sau într-un recipient care se închide ermetic, într-un loc răcoros și uscat.