Trucul știut de adevăratele gospodine! De ce să nu pui sare pe cartofii pentru prăjit
Cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai iubite mâncăruri de către români, și nu numai, însă nu mulți sunt cei care știu secretul unor cartofi prăjiți veritabili, crocanți la exterior și moi la interior.
Cum poți să faci cei mai buni cartofi prăjiți? Există câteva trucuri pe care numai câteva gospodine le știu pentru a face cei mai buni cartofi.
Iată câteva sfaturi pentru a reuși cei mai delicioși cartofi:
- cumpără cartofii potriviți;
- curăța cartofii de coajă și spală-i bine;
- taie-i în felii subțiri, exact așa cum îți plac ție;
- usucă bine cartofii înainte de a-i prăji;
- încinge bine uleiul înainte de pune cartofii la prăjit;
- scoate-i atunci când sunt aurii;
- pune-i pe un șervețel absorbant care va scoate tot surplusul de ulei.
Un truc folosit de gospodine este ținerea cartofilor tăiați în multă apă timp de cel puțin o oră. Astfel, amidonul va fi eliminat, iar cartofii vor fi mai crocanți și mai puțin lipicioși.
Trucul știut de adevăratele gospodine! De ce să nu pui sare pe cartofii pentru prăjit
Deși multă lume preferă să pună sare pe cartofi în timp ce îi prăjesc, acest lucru este complet greșit! Sarea va trage toată apa de pe suprafața lor și aceștia nu se vor prăjit corect.
Așadar, sarea pe cartofi se pune la final, după ce sunt prăjiți deja, pentru ca ei să își păstreze savoarea adevărată. De asemenea, dacă vrei să îți iasă cartofii crocanți nu trebuie să pui capac niciodată peste tigaie. Bucătarii recomadă să pui ulei din abudență pentru a se prăji uniform.
Cartofi prăjiți extrem de delicioși – rețeta lui chef Hadad
Chef Hadad a explicat cum se fac cei mai buni cartofi prăjiți, mai exact, aceștia trebuie să fie puși la fiert timp de trei minute. Apoi, cartofii sunt scoși și lăsați timp de zece minute în apă foarte rece, iar după aceea, trebuie puși pe un prosop de bucătărie pentru a elimina apa.