Supa de legume perfectă pentru o zi toridă de vară. Cum să prepari un adevărat deliciu, cu puține calorii

Căldurile au devenit de nesuportat în România, iar mâncarea este extrem de importantă în această perioadă.
De exemplu, o supă de legume răcoritoare și ușoară este ideală pentru o zi toridă de vară. Iată o rețetă simplă și delicioasă, care este atât nutritivă, cât și cu puține calorii.
Supă de legume de vară
Ingrediente:
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 căței de usturoi, tocați
2 morcovi, tăiați rondele subțiri
2 tije de țelină, tăiate cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 dovlecel mediu, tăiat cubulețe
2 roșii medii, tăiate cubulețe
1 cartof mediu, tăiat cubulețe
1 litru de supă de legume (poți folosi supă de legume făcută în casă sau un cub de concentrat)
1 lingură de ulei de măsline
Sare și piper, după gust
Pătrunjel proaspăt, tocat.
Mod de preparare:
Spală și curăță și taie legumele. Într-o oală mare, încălzește o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le aproximativ 5 minute. Adaugă morcovii și țelina în oală și gătește-le împreună cu ceapa și usturoiul timp de 5 minute, amestecând ocazional. Adaugă ardeiul gras, dovlecelul și cartoful și mai lasă-le împreună timp de 5 minute. Adaugă roșiile tăiate și supa de legume în oală. Asezonează cu sare și piper după gust.
Adu supa la punctul de fierbere, apoi redu focul la mic și las-o să fiarbă încet timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când toate legumele sunt fierte și moi.
Servește supa la temperatura camerei, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Sfaturi și secrete:
Pentru o variantă mai sățioasă, poți adăuga o cană de fasole boabe (de la conservă, scursă și clătită) sau o cană de linte fiartă. De asemenea, pentru o textură cremoasă poți mixa o parte din supă cu un blender vertical și apoi să o amesteci cu restul supei.
Această supă de legume este nu doar delicioasă și răcoritoare, ci și plină de vitamine și minerale, perfectă pentru o zi toridă de vară!