Secretul gospodinelor pentru mici extrem de gustoși. Ce se pune în compoziție pentru un gust desăvârșit

Micii se numără printre preparatele adorate de români, aproape că nu există 1 Mai fără ei, iar orice grătar cu prietenii înseamnă și mici fripți.
Însă, cum se fac cei mai buni mici, gustoși, suculenți și extrem de fragezi? În zilele noastre, poți găsi în comerț mici deja condimentați, în formă, însă orice gospodină îți va spune că ea preferă să îi prepare acasă, cu ingrediente numai de ea știute.
Secretul gospodinelor pentru mici extrem de gustoși. Ce se pune în compoziție pentru un gust desăvârșit
Așadar, care este secretul micilor gustori? Ce ingrediente folosesc gospodinele pentru un gust desăvârșit? Carnea grasă, usturoiul şi condimentele sunt ingredientele cele mai importante pentru ca micii să fie excelenți.
Ingrediente:
- 1 kg carne de ceafă de vită, cu tot cu grăsime;
- 100 de grame de seu de vită, care poate fi înlocuit cu seu de oaie sau cu carne grasă de oaie;
- 500 de grame de oase de vită cu măduvă, care se fierb bine în apă şi zeama se lasă să scadă;
- 2 linguri de sare;
- 1 căpăţână de usturoi.
Condimentele folosite pentru prepararea micilor nu sunt deloc puține: cimbru, enibahar, piper (proaspăt măcinat), coriandru, chimion pisat, o linguriță de zeamă de lămâie.
Carnea se trece prin mașina de tocat (chiar și de două ori), apoi se frământă într-un vas larg timp de 50 – 60 de minute. În acest timp se adaugă treptat amestecul de condimente. Apoi zeama de oase de vită. Micii ies pufoşi doar dacă compoziţia este bine frământată.
Secretul preparării micilor gustoși stă în bicarbonatul de sodiu. Fără acest ingredient, micii ar rămâne la stadiul de simple chiftele.
Încă de la prima rețeta scrisă de mici, datată în jur de 1902, se specifica bicarbonatul la ingrediente: aproximativ 2-3 g la kilogramul de carne. Diferența între pasta de mici cu bicarbonat și cea fără este majoră. Bicarbonatul afânează carnea, frăgezește compoziția și păstrează culoarea rozalie.




