• Coronavirus
  • Diverse
  • Emisiuni TV
  • Horoscop
  • Meteo
  • Rețete
  • Stiri Mondene
  • Actualitate
  • Social
  • Descoperă România
  • Utile
  • Lifestyle
  • Sport
  • Actualitate
  • Social
  • Descoperă România
  • Utile
  • Lifestyle
  • Sport
  • Coronavirus
  • Descoperă România
  • Diverse
  • Emisiuni TV
  • Horoscop
  • Lifestyle
  • Meteo
  • Rețete
  • Social
  • Sport
  • Stiri Mondene
  • Echipă
  • Coronavirus
  • Descoperă România
  • Diverse
  • Emisiuni TV
  • Horoscop
  • Lifestyle
  • Meteo
  • Rețete
  • Social
  • Sport
  • Stiri Mondene
  • Echipă
Stiri Romania
Home Rețete Secretul gospodinelor pentru mici extrem de gustoși. Ce se pune în compoziție pentru un gust desăvârșit
RețeteSocial

Secretul gospodinelor pentru mici extrem de gustoși. Ce se pune în compoziție pentru un gust desăvârșit

Popa Mihaela3 august 2023 2 min read
25

Micii se numără printre preparatele adorate de români, aproape că nu există 1 Mai fără ei, iar orice grătar cu prietenii înseamnă și mici fripți.   

Însă, cum se fac cei mai buni mici, gustoși, suculenți și extrem de fragezi? În zilele noastre, poți găsi în comerț mici deja condimentați, în formă, însă orice gospodină îți va spune că ea preferă să îi prepare acasă, cu ingrediente numai de ea știute.

Secretul gospodinelor pentru mici extrem de gustoși. Ce se pune în compoziție pentru un gust desăvârșit

Așadar, care este secretul micilor gustori? Ce ingrediente folosesc gospodinele pentru un gust desăvârșit? Carnea grasă, usturoiul şi condimentele sunt ingredientele cele mai importante pentru ca micii să fie excelenți.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de ceafă de vită, cu tot cu grăsime;
  • 100 de grame de seu de vită, care poate fi înlocuit cu seu de oaie sau cu carne grasă de oaie;
  • 500 de grame de oase de vită cu măduvă, care se fierb bine în apă şi zeama se lasă să scadă;
  • 2 linguri de sare;
  • 1 căpăţână de usturoi.

Condimentele folosite pentru prepararea micilor nu sunt deloc puține: cimbru, enibahar, piper (proaspăt măcinat), coriandru, chimion pisat, o linguriță de zeamă de lămâie.

Carnea se trece prin mașina de tocat (chiar și de două ori), apoi se frământă într-un vas larg timp de 50 – 60 de minute. În acest timp se adaugă treptat amestecul de condimente. Apoi zeama de oase de vită. Micii ies pufoşi doar dacă compoziţia este bine frământată.

Secretul preparării micilor gustoși stă în bicarbonatul de sodiu. Fără acest ingredient, micii ar rămâne la stadiul de simple chiftele.

Încă de la prima rețeta scrisă de mici, datată în jur de 1902, se specifica bicarbonatul la ingrediente: aproximativ 2-3 g la kilogramul de carne. Diferența între pasta de mici cu bicarbonat și cea fără este majoră. Bicarbonatul afânează carnea, frăgezește compoziția și păstrează culoarea rozalie.

cum sa faci cei mai buni mici mici mici romanesti reteta mici secretul micilor
5 locuri superbe din România pe care trebuie să le vizitezi neapărat vara asta5 locuri superbe din România pe care trebuie să le vizitezi neapărat vara asta3 august 2023
Listă rechizite grădiniță 2023. Ce va trebui să cumperi dacă copilul tău este preșcolar3 august 2023Listă rechizite grădiniță 2023. Ce va trebui să cumperi dacă copilul tău este preșcolar
Citește și
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Citește și
Un medic legist aruncă bomba după moartea Ștefaniei Szabo: „Au cam început să se «aboneze»...
Citește și
Cetățenii pot primi până la 5.000 de euro pe an! Deduceri uriașe pentru servicii casnice...
Citește și
Biletul de adio lasat de Madalina Manole. Cutremurator ce a cerut pentru copilul ei, inainte...
Citește și
Cat dureaza o partida de amor cu Alex Velea. Antonia l-a făcut de râs
Citește și
Cum o umilea Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Artistul i-a aplicat bătăi în repetate rânduri:...

Articole asemanatoareBest

Rețete

Sărățele cu brânză. Gustarea rapidă cu doar cinci ingrediente

Florin Tomescu18 decembrie 2020
Social

La 94 de ani, bunica Margareta are o singură dorință de Crăciun: să aibă o sticlă de suc pe masă

Florin Tomescu20 decembrie 2022
CaruselRețete

Aroma toamnei în bucătărie. Trei rețete delicioase cu dovleac

marcu denisa8 noiembrie 2020
Articole recente
  • 1Un hoţ deghizat în vrăjitoare a furat un laptop de 10.000 de lei dintr-un magazin Altex, în Lugoj
    Un hoţ deghizat în vrăjitoare a furat un laptop de 10.000 de lei dintr-un magazin Altex, în Lugoj
    1 noiembrie 2025
  • 2Mihai Voropchievici anunță schimbări majore pentru trei zodii. Anul 2025 aduce bani și moșteniri nesperate
    Mihai Voropchievici anunță schimbări majore pentru trei zodii. Anul 2025 aduce bani și moșteniri nesperate
    1 noiembrie 2025
  • 3Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
    Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
    1 noiembrie 2025
  • 4Moșii de toamnă 2025 – Tradiții, semnificații și rânduieli
    Moșii de toamnă 2025 – Tradiții, semnificații și rânduieli
    1 noiembrie 2025
  • 5Surpriză de proporții în cursa pentru Primăria Capitalei – eveniment neașteptat petrecut chiar în urmă cu puțin timp
    Surpriză de proporții în cursa pentru Primăria Capitalei – eveniment neașteptat petrecut chiar în urmă cu puțin timp
    30 octombrie 2025

Știri și informații scrise cu simțul răspundurii pentru a informa o țară întreagă. Ne asumăm fiecare cuvânt și credem într-un jurnalism deontologic.

Facebook-f Instagram

Social Media

About us

Despre noi

Politica de confidențialitate

Termeni și condiții

Contact 

Echipă

Social

Fii la curent cu orice noutate

Facebook Instagram

Copyright © 2020 . All Rights Reserved.