Rețeta secretă de borș de fasole a lui Daniel Buzdugan. Este absolut delicios!
Daniel Buzdugan este cunoscut pentru emisiunile sale pline de sare și piper de la radio, însă, se pare că îndrăgitul jurnalist iubește sarea și piperul și în bucate.
Daniel Buzdugan are o pasiune pentru gătit, iar borșul de fasole este una dintre rețetele sale îndrăgite. Pe aceasta nu îl mănâncă oricum, ci însoțit de o mămăliguță ca la bunica acasă. De fiecare dată când merge acasă, la Iași, mănâncă acest borș delicios.
„Îmi amintesc de mesele pe care le făceam în curtea de la țară, la bunica, unde ne adunam cu toții – verișori, unchi, mătuși. Era seara pe la 8 așa și se auzea un bucium de la o stână, stele pe cer, liniște. Când ne așezam la masă era liniște”, a povestit Buzdugan.
Invitat în emisiunea „Gătit la costum”, jurnalistul a împărtășit rețeta specială de borș de fasole, preparat pe care pur și simplu îl iubește, mai ales că îi amintește de copilărie.
Rețeta secretă de borș de fasole a lui Daniel Buzdugan
Iată care este rețeta secrete de borș de fasole a lui Daniel Buzdugan:
Ingrediente:
ceapă;
morcov;
rădăcină de păstârnac;
țelină;
sos de roșii;
sare si piper;
cimbru verde;
borș de tărâțe;
usturoi;
fasole cu boabe mari;
pătrunjel.
Cantitățile de ingrediente le vei alege tu, în funcție de cât de mult borș vrei să obții la final.
Mod de preparare:
Se călesc toate rădăcinoasele. Apoi se adaugă sare și piper după gust, iar mai apoi se pune sosul de roșii. Peste acest amestec se adaugă borșul și boabele de fasole precălite și fierte în 2, chiar 3 ape. Apoi, se pune apa și, spre final, se adăugă restul de borș acru, încălzit puțin înainte. Ultimul ingredient este pătrunjelul care se pune pentru un strop de savoare și culoare.
Iar pentru un plus de savoare ”ca la mama acasă”, poți combina borșul de fasole cu mămăligă, exact așa cum face și Daniel Buzdugan.