Puterea vindecătoare a părintelui Ilie Lăcătușu. Unde se află racla sfântului iubit de către români
Părintele Ilie Lăcătușu a murit în anul 1983, având o boală foarte grea. Însă, înainte să plece la Domnul, părintele a avut o premoniție: „să o îngropați pe soția mea alături de mine, dacă moare peste 15 ani”.
Dacă atunci nu a înțeles nimeni ce a spus părintele pe patul de moarte, 15 ani mai târziu, soția sa se stingea din viață. Familia a respectat atunci dorința, soția a fost îngropată alături de părinte, iar când a fost dezgropat, au descoperit că trupul era intact. De atunci i se spune și „Mortul viu”.
Trupul părintelui Ilie Lăcătușu se află la cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Giulești, iar sicriul este deschis. Toți cei care vin aici pot să vadă minunea: trupul este neputrezit, aproape intact.
De atunci și până în ziua de astăzi Cimitirul „Adormirea maicii Domnului” din cartierul Giulești a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credincioși din întreaga țară.
Cavoul în care se află trupul neputrezit al părintelui Ilie Lăcătuşu arată ca o odaie de lemn, ticsită cu flori, icoane şi cărţi de rugăciune. Toţi cei care vin să se roage îl pot vedea şi atinge direct, pentru că sicriul stă deschis de zeci de ani.
Românii cred în miracolele făcute de preotul Ilie Lăcătușu
Un român care a scăpat cu viaţă, după ce a ars în accidentul din Crevedia, îi mulțumeste preotului Ilie Lăcătușu.
„Sfântul Ilie a făcut minuni cu mine, moartea m-a îmbrăţişat, dar Dumnezeu mi-a dat o a doua şansă. Ulterior, vor mai interveni medicii chirurgical la plămâni. Am avut arsuri foarte grave pe o suprafaţă de peste 45%. Dar Dumnezeu face minuni, sfinţii niciodată nu ne vor lăsa”, povesteşte Cristian Cocârţă.
Aproape toţi cei care trec pe la căpătâiul sfântului părinte Ilie Lăcătuşu se întorc mereu.
După zeci de ani, Biserica Ortodoxă Română a decis canonizarea sfântului Ilie Lăcătuşu Mărturisitorul, alături de alţi 15, printre care Arsenie Boca şi Dumitru Stăniloae.