O mamă din Cluj vrea să-și ducă fetița de 5 ani într-un loc unde “sărăcia e mare”, ca să-i dea o lecție. Reacția internauților
O mamă din Cluj vrea să-și ducă fetița de 5 ani într-un loc unde “sărăcia e mare”, ca să-i dea o lecție. A publicat un mesaj ieșit din comun pe Facebook prin care cere ajutorul oamenilor. Răspunsurile au fost însă la fel de neașteptate.
O mamă din Cluj vrea să-și ducă fetița de 5 ani într-un loc unde “sărăcia e mare”
Clujeanca a recurs la o metodă total neobișnuită pentru a o educa pe fetița ei de 5 ani. Ea a publicat un mesaj destinat mămicilor din Cluj în care le roagă să-i spună un loc “unde sărăcia e mare”. Vrea să-și ducă fiica acolo pentru a-i arăta că nu toți copiii sunt la fel de norocoși ca ea, sperând că altfel va reuși să-i schimbe atitudinea.
„Salutări. Aș dori să-mi recomandați un loc unde e sărăcia mare. Să nu fie departe de Cluj. Mulți posibil să aveți o reacție ciudată sau rea, dar aș dori să-mi duc fata (5 ani) să vadă că sunt mulți copii care nu au jucării, nu au ce mânca, etc. La orice mâncare zice bleah, nimic nu e bine. Degeaba îi explic că mulți copii nu au cât are ea, și mulți ar fi fericiți să mănânce ce mănâncă ea! Vreau să vadă cu ochii ei! Poate se schimbă atitudinea ei. Mulțumesc!”, a scris mămica pe rețeaua de socializare, potrivit știridecluj.ro.
Cum au reacționat oamenii
Postarea femeii a stârnit numeroase controverse, iar părerile au fost împărțite. Surprinzător, mulți i-au recomandat femeii să-și ducă fetița la Pata Rât, cel mai ruşinos loc al Clujului.
Citește și: Italienii i-au făcut o surpriză lui Ion, românul care a renovat din proprie inițiativă un pasaj pietonal
Pata-Rât este locul pe care se află amplasată rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca. Denumirea locului provine de la satul învecinat, Pata. La Pata Rât locuiesc aproximativ 1.500 de romi, o parte dintre ei evacuați de autoritățile din Cluj.
Mai puțini au fost cei care i-au spus femeii că în urma expunerii într-un astfel de mediu, copilul ar putea suferi un șoc emoțional.
Specialiștii susțin că până şi o procedură de corecţie aparent inofensivă, cum ar fi scoaterea copilului din cameră, pentru a fi lăsat de unul singur să „mediteze asupra faptei sale”, poate avea un impact negativ neaşteptat de puternic asupra lui. De regulă, izolarea copilului este făcută cu furie, ca o formă de respingere a acestuia, ceea ce-l poate trauma psihologic, iar în acest caz mămica vrea să-și expună copilul unui mediu traumatizant, cu care nu a mai interacționat niciodată. Deoarece un creier de copil este foarte maleabil, traumele psihice modifică gradul de activare a neuronilor şi conexiunile între ei.