O mamă de 29 de ani și-a aruncat bebelușul pe geam, de la etajul 5. Ce au descoperit anchetatorii

O mamă de 29 de ani și-a aruncat bebelușul pe geam, de la etajul 5. Se pare că ucraineanca ar suferi de depresie postnatală, susțin anchetatorii.
Femeia este acuzată de omor cu premeditare, după ce și-a aruncat pe fereastră, de la etajul 5, bebelușul de două luni. Potrivit martorilor, citați de publicația Fakty, copilul era încă în viață când au sosit medicii. Din păcate, băiețelul a murit la spital, din cauza rănilor grave suferite.
Tragedia a avut loc pe 21 martie, la Vîșneve, un oraș din regiunea ucraineană Kiev.
O mamă de 29 de ani și-a aruncat bebelușul pe geam
Chiar femeia a fost cea care a sunat la poliție, la scurt timp după ce a făcut gestul necugetat. Ea nu a coborât însă să vadă care este starea copilului, mai spun martorii.
Băiețelul a fost internat de urgență, dar, din păcate, medicii nu l-au mai putut salva, a informat poliția din regiunea Kiev.
“Anchetatorii investighează toate împrejurările în care s-a produs tragedia. Este posibil ca mama în vârstă de 29 de ani să fi suferit o depresie postnatală”, a declarat şeful poliţiei din regiunea Kiev, Andrei Nebitov, potrivit Observator.
Citește și: Reacția halucinantă a unei mame chemate la școală după ce fiica ei a fost prinsă drogată în baie
Potrivit Suspline Media, femeia riscă până la 15 ani de închisoare sau detenție pe viață.
Ce este depresia postanatală
O femeie din 8 este supusă riscului apariției depresiei postnatale (depresia postpartum), risc crescut pe întreg parcursul primului an de după naștere.
Mai mult de 50% dintre femeile care dezvoltă o formă de depresie postnatală nu se prezintă la medic și nu primesc tratament de specialitate. Stigma asociată afecțiunilor psihice este cel mai important obstacol în solicitarea ajutorului medical, iar lipsa unui tratament adecvat conduce de multe ori la agravarea și complicarea depresiei.
Depresia este o afecțiune medicală gravă care alterează calitatea vieții și care prezintă un risc vital prin ideația suicidară, întâlnită frecvent. Simptomele de depresie conduc la o dificultate în îngrijirea adecvată a copilului, degradarea relației cu partenerul și cu cei din jur, scăderea calității vieții cu repercursiuni asupra întregii familii.
Astfel, s-a observat că depresia mamei determină modificări în starea copilului (scăderea contactului vizual, întârzierea achiziției limbajului și a dezvoltării intelectuale, scăderea atașamentului dintre mamă și copil, probleme de alăptare, nivel de activitate diminuat), care vor afecta și mai mult starea psihică a pacientei cu depresie postpartum.
În plus, copiii mamelor cu depresie postnatală dezvoltă mai târziu stări de tristețe sau reactivitate emoțională redusă, iritabilitate, reacții de protest, tulburări de comportament pe perioada școlarizării.