Site icon Stiri Romania

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului: “Ne-am amenajat cu folie de plastic”

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului: "Ne-am amenajat cu folie de plastic"

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului: "Ne-am amenajat cu folie de plastic"

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului. Oltenii nu mai au liniște după seismul de 5,7 ce a avut loc pe 14 februarie. De atunci, s-au mai înregistrat peste 550 de replici. 

În Gorj, peste 50 de construcţii au fost afectate: au căzut bucăţi de tencuială şi pereţii s-au crăpat. Oamenii se tem de un nou cutremur puternic.

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului

Ultimul cutremur semnificativ a avut loc sâmbătă seara, tot în Gorj și a avut magnitudinea de 3,6 pe Richter, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În comuna Băleşti zeci de case sunt dărâmate, iar oamenii nu pot să doarmă noaptea de teama unui nou cutremur.  O familie şi-a părăsit locuința şi şi-a făcut adăpost în coteţul găinilor.

“Ne-am amenajat cu folie de plastic şi am separat acolo, puii îi mutăm, aseară aşa am dormit”, spune femeia speriată din Gorj.

“Nu dorm noaptea de frică”, completează soţul femeii, potrivit Antena 3.

Copiii şi nepoţii acestei familii au părăsit comuna de frică, după ce pereţii locuinţei au început să se crape. Gospodăria însă nu o poate lăsa în urmă.

După primul cutremur de magnitudine 5,7, oamenii s-au apucat să îşi repare casele. Iar pe mulţi dintre ei, replica de 4,3 i-a prins chiar pe acoperiş.

Citește și: Coșmarul unei familii de români din Franța. Dorm afară, pe un carton, cu doi copii mici

Oamenii au fugit de la orașe la țară

Această familie nu este însă singura care a decis să ia astfel de decizii după valul de cutremure. Mulți dintre cei care locuiesc în blocurile din Târgu Jiu au fugit de la oraș la țară, chiar de la primul seism. Replicile care au urmat i-a determinat să plece în masă.

Primarul orașului, Marcel Romanescu, susține că nu și-ar fi imaginat vreodată să vadă atâția oameni disperați care să fugă din oraș. Cei mai mulți au ales locuințele de la țară, considerând că imobilele din oraș, mai ales blocurile cu multe etaje, nu prezintă siguranță.

Pe de altă parte, în multe comune din județ oamenii au ieșit din case și au petrecut nopțile în jurul focurilor făcute în stradă. În comuna Arcani, autoritățile locale au evacuat deja oamenii din 5 locuințe și i-au cazat la o pensiune. Casele lor au fost distruse de cutremure.

Exit mobile version