Mituri legate de un drept succesoral
Când o persoană decedează, aceasta lasă de obicei o moștenire, întocmită printr-un document legal numit testament. Însă acest fenomen nu este întotdeauna unul pașnic, creând deseori certuri între cei implicați.
Decesul unei persoane dragi este un moment dificil pentru toți. Emoțiile pot fi puternice, iar nivelul de stres nu este ajutat de timpul și de actele necesare pentru îndeplinirea ultimelor dorințe și pentru organizarea bunurilor și a patrimoniului.
În cazul în care certurile în familie au început din cauza moștenirii, o metodă de a scăpa de probleme este de a le preda unei agenții care se ocupă cu drepturi succesorale.
Cum te va ajuta agenția în acest caz?
Aceasta poate prelua și gestiona tot procesul în locul solicitantului, care la rândul său, scapă de griji și încasează imediat contravaloarea care i se cuvine.
O agenție specializată în drepturi mostenitori va prelua riscurile de la tine ca tu să scapi de nervi.
Mituri legate de drepturile succesorale
Mulți oameni cred că înțeleg ce înseamnă un drept succesoral, dar foarte puțini (în afara profesiilor juridice și de planificare succesorală) le înțeleg cu adevărat. Acest lucru se datorează faptului că legile privind moștenirea sunt complexe și variază de o țară la alta. Mai jos sunt prezentate 2 mituri comune despre drepturile de moștenire:
Mitul 1. Soțul/soția primește totul dacă nu există un testament
Este o neînțelegere frecventă faptul că întreaga avere a persoanei decedate trece soțului, soției sau partenerului civil la deces.
Bunurile comune trec într-adevăr la coproprietarul supraviețuitor, dar, dacă există copii, soțul supraviețuitor are dreptul doar la o parte din bani, apoi restul este împărțit în mod egal între copii. De asemenea, este important de reținut că acest lucru se aplică numai cuplurilor căsătorite.
Mitul 2. Un testament este definitiv
Din păcate, nu este neobișnuit ca cineva să nu fie de acord cu dispozițiile unui testament. Acest lucru poate duce la un litigiu privind moștenirea în instanță, la un proces de administrare a succesiunii de lungă durată sau la faptul că bunurile nu sunt distribuite așa cum a dorit defunctul.
Chiar dacă un testament este redactat și executat corect, cu înțelegerea și cunoștințele depline ale persoanei care l-a întocmit, este posibil să se introducă o cerere prin care să se solicite modificarea testamentului din varii motive.
Probleme de moștenire
Există momente în care oamenii sunt nemulțumiți de distribuirea bunurilor specificate în testament. Copiii, soții și alte rude (de exemplu, părinții) pot avea impresia că au primit mai puțin decât ar fi trebuit sau chiar nimic.
În acest caz, când nu este posibil să se rezolve problema pe cale amiabilă, este cazul să fie predat dreptul succesoral unui terț și tu să obții contravaloarea drepturilor imediat.