Magazin cu produse gratuite pentru refugiaţii ucraineni, în România

Magazin cu produse gratuite pentru refugiaţii ucraineni, în România. Oamenii care au fugit din calea războiului din Ucraina și au ajuns la noi în țară au parte de un ajutor nesperat.
Cinci TIR-uri cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au ajuns în centre din Ucraina şi România prin Centrul de consiliere a refugiaţilor din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).
Magazin cu produse gratuite pentru refugiaţii ucraineni, în România
La Observatorul Astronomic al instituţiei a fost amenajat un magazin cu produse gratuite pentru familiile ucrainene care au ajuns în ajuns în judeţ, după ce au plecat de teama războiului.
Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a instituției:
“Încă de la începutul conflictului de pe teritoriul Ucrainei, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) s-a implicat activ în sprijinirea refugiaților, acumulându-se mii de nopţi de cazare şi mese oferite gratuit refugiaţilor, precum şi zeci de mii de ore de traducere, consiliere a refugiaţilor, sortare şi distribuire a ajutoarelor, realizate de sutele de voluntari, profesori şi studenţi, din cadrul Centrului USV de consiliere a refugiaţilor, coordonat de prof.univ.dr. Mihai Dimian.
Citește și: Câți bani primesc românii care găzduiesc refugiați ucraineni
Pe această cale, Centrul USV de consiliere a refugiaţiilor doreşte să mulţumească echipei de sprijin de la Speednet International Ltd (Hereford, Regatul Unit), coordonată de doamna Mihaela Reynolds, tuturor companiilor şi persoanelor din Regatul Unit care au contribuit până acum la strângerea şi transmiterea către Centrul USV a cinci tiruri de produse umanitare. Sub coordonarea domnului lector univ.dr. Lucian Gheorghe Păscuţ, aceste produse au fost distribuite către centre de pe teritoriul Ucrainei (din regiunile Cernăuţi şi Viniţa), către centre de refugiaţi din județele Suceava şi Botoşani, dar şi către magazinul cu produse gratuite pentru refugiați, amenajat recent la Observatorul Astronomic al USV, care este utilizat zilnic de aproximativ 100 de familii refugiate în zona Sucevei”.