Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce înseamnă semnul de circulație cu punct neagru
Ce înseamnă semnul de circulație cu punct neagru? Nu de puține ori, chiar și șoferii care au ani de experiență în spate, nu știu anumite indicatoare rutiere.
Din păcate, acest fapt nu este deloc în regulă, mai ales că este vorba de siguranța în trafic, astfel că e important ca cei care au permis să încerce să fie la curent cu noile legi, cu noile reglemetări, dar și cu noile indicatoare rutiere pentru ca atât șoferul, cât și ceilalți participanți la trafic să fie în siguranță.
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc
Așadar, ce înseamnă indicatorul rutier în formă de triunghi roșu cu bulină neagră în mijloc? Ce înseamnă acest
Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin 10 persoane decedate sau rănite grav.
Din nefericire, acest semn rutier este întâlnit chiar și în Capitală, unde, teoretic viteza de deplasare ar trebui să fie redusă fiind localitate. Semnul este prezent în câteva intersecții din București.
Ce trebuie să faci când atunci când întâlnești acest semn rutier? Șoferii care întâlnesc în trafic un astfel de semn de circulație, trebuie să sporească atenția la volan, ba chiar să reducă viteza cu care circulă în acel moment.
De câte feluri sunt semnele de circulație
Codul Rutier reglementează mai multe tipuri de semne de circulație, respectiv indicatoare și marcaje rutiere, după cum urmează:
-De informare turistică
-Panouri adiționale
-Indicatoare instalate la trecerea cu calea ferată
-Indicatoare kilometrice
-Mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor
-Indicatoare rutiere temporare
-De avertizare
-De interzicere sau restricție
-De prioritate
-De obligare
-De informare
-De orientare.
Citește și: Puțini șoferi știu răspunsul! Ce anunță indicatorul rutier din imagine, de fapt?