Gest superb în Italia! O româncă a salvat de la moarte o femeie bolnavă de leucemie

Gest superb în Italia! O româncă a salvat de la moarte o femeie bolnavă de leucemie. Jurnaliștii italieni au făcut povestea Anei Maria cunoscută.
O româncă din Verona a făcut un gest altruist și, cel mai probabil, a salvat viața unei femei bolnave de leucemie, donând celule stem.
Gest superb în Italia!
Ana Maria Mihai locuiește de mult timp în localitatea Zevio, provincia Verona. A studiat la Liceul de limbi străine „Galilei” din Verona, a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania Ryanair, iar acum lucrează la biroul de recepție al unei companii și este voluntară pentru Crucea Verde din Verona.
Ea s-a înregistrat ca donator, gândindu-se la cei mai puțin norocoși. Este vorba de o simplă recoltare de sânge sau de salivă care stabilește gradul de compatibilitate între donator și pacienții în așteptarea unui transplant de măduvă osoasă.
Donatorul este apoi înregistrat în Registrul Italian Donatori Midollo Osseo și, în cazul în care se găsește o compatibilitate cu un pacient, este chemat pentru analize suplimentare.
Așa s-a întâmplat și în cazul tinerei de origine română, care a primit un apel că cineva are nevoie de celulele ei stem. Exista o „potrivire”, o compatibilitate cu o pacientă bolnavă de leucemie, o coincidență care se produce doar într-un caz la o sută de mii.
“Dar Ana Maria este mai presus de toate o tânără curajoasă și generoasă, care a făcut un gest mare, a oferit unei bolnave de leucemie, aflată în pericol de moarte, singura speranță de supraviețuire. A donat celule stem pe 28 februarie, iar acea zi, spune ea, a fost cea mai frumoasă din viața sa”, potrivit publicației locale Corriere del Veneto.
O româncă a salvat de la moarte o femeie bolnavă de leucemie
Românca a făcut un gest superb din toată inima, bucurându-se că poate fi de ajutor. Spune că ziua donării a fost, pentru ea, cea mai frumoasă zi:
“O femeie, undeva, și-a pus speranța în mine să se poată vindeca sau cel puțin să-și ușureze durerea, iar eu am decis să fiu acolo pentru ea. Pe la mijlocul lunii ianuarie, m-au sunat anunțându-mă că sunt compatibilă cu o pacientă. Eram la locul de muncă și îmi amintesc că am plâns. Eram fericită chiar înainte de a dona.
Ceea ce am înțeles din această experiență este că nu trebuie să fii special sau un supererou pentru a salva vieți, trebuie doar să ai genetica potrivită și să îți faci câteva injecții. Este suficient să fii dornic să-ți ajuți aproapele și să oferi puțin din bunăstarea ta celor care o doresc. Acum nu mai rămâne decât să țin pumnii strânși pentru ca transplantul să fie un succes”, a declarat Ana Maria.