Site icon Stiri Romania

Fructul cu care au dat lovitura agricultorii din România. Câștigă peste 50.000 de euro cu doar un hectar cultivat

Se poate da „lovitura” și în agricultură! Pentru un singur hectar cultivat, un român poate câștiga și peste 50.000 de euro. Iată despre ce este vorba și cum poate deveni o afacere profitabilă în România.

Fructul cu care au dat lovitura agricultorii din România. Câștigă peste 50.000 de euro cu doar un hectar cultivat

Se poate da „lovitura” cu ușurință și în agricultura românească! Fructele de pădure au devenit la mare căutare, iar un singur hectar cultivat ar putea aduce sumele frumușele în buzunare: nu mai puțin de 50.000 de euro. În plus, și alte țări europene caută să importe aceste fructe, motiv pentru care prețul de vânzare ar putea fi satisfăcător pentru cel care are hectare întregi.

Un hectar cultivat poate aduce și 50.000 de euro

Cererea pe piața europeană a crescut, dorind să existe import din partea României pentru fructele de pădure. Oferta din țara noastră, însă, este mai mică decât cea care este cerută. Persoanele care au deja o experiență cu a cultiva fructe de pădure susțin că poate fi o afacere extrem de profitabilă, prețul ajungând la zeci de mii de euro. Investiție bună, căci întreținerea plantației cu fructe de pădure nu este atât de mare.

Totuși, înainte să te apuci de această ramură, este important să cercetezi terenul. Trebuie să știi ce dorești să plantezi și nu ești nevoit să ai din prima parcele imense. Fructele de pădure au rezistență în fața frigului și se adaptează la condițiile zonei în care se cultivă.

În topul preferințelor se află zmeura, urmată fiind de afine. În plus, fructele de pădure sunt bogate în vitamine și recomandate de specialiștii în nutriție.

Din categoria fructelor de pădure fac parte următoarele: afinele, coacăzele, zmeura, măceșele, cătina, murele, fragii, agrișele, merișoarele și fructele de soc.

Exit mobile version