O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID. Își dorește să rămână însărcinată
O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID. Vaccinarea nu este obligatorie, însă refuzul ar putea avea consecințe nefaste. Exact asta a pățit o tânără de 34 de ani!
Bonnie Jacobson, o femeie din New York, Statele Unite, a refuzat să se vaccineze fiincă vrea să rămână însărcinată. Femeia și-a exprimat îngrijorarea că serul i-ar putea afecta feritilitatea, așa că a decis să nu facă vaccinul anti-COVID. Nu se aștepta însă ca refuzul să-i aducă o astfel de problemă.
O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze
Femeia a fost dată afară de la locul de muncă pentru că nu a vrut să se vaccineze. Ea lucra ca ospătăriță la Taverna Rewd Hook, iar angajatorul a decis să i concedieze, în plină pandemie.
Femeia se simte nedreptățită, mai ales că nu este împotriva vaccinului. Și-a dorit însă să-l facă atunci când se cunosc mai multe informații cu privire la vaccin și sarcină. Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenția Bolilor, studii clinice sunt în derulare pentru a stabili care sunt riscurile vaccinului anti-COVID-19 asupra femeilor însărcinate.
Atât Pfizer, cât și Moderna țin sub monitorizare femeile care au făcut vaccinul și au rămas mai apoi însărcinate, tocmai pentru a vedea dacă există efecte nedorite.
Citește și: Raed Arafat a făcut anunțul despre lockdown: “Încercăm să evităm valul 3”
Vaccinare obligatorie pentru angajați
Femeia le-a transmis un mail șefilor săi pentru a atrage atenția asupra acestor situații, precizând că nu își vrea locul de muncă înapoi.
„Deși susțin vaccinul întru totul și îi înțeleg importanța, cred că este o alegere foarte personală”, a scris Bonnie într-un e-mail trimis șefilor ei, potrivit NBC.
Proprietarul localului a declarat că restaurantul a implementat o nouă politică potrivit căreia angajații trebuie să fie obligatoriu vaccinați, iar refuzul atrage după sine și concedierea.
Pe de altă parte el a precizat că politica ar trebui revizuită astfel încât să includă și astfel de excepții și a recunoscut că situația femeii putea fi gestionată altfel.
În decembrie, Comisia Egalității de Oportunități în Angajare (U.S. Equal Employment Opportunity Commission), cea care monitorizează respectarea legilor la locul de muncă, a permis businessurilor să solicite vaccinarea angajaților. A cerut totodată companiilor să asigure condițiile necesare angajaților cu dizabilități.