Site icon Stiri Romania

EXIT POLL ora 12:00. Primele rezultate la Alegerile Parlamentare 2020

EXIT POLL ora 12:00. România își alege astăzi senatorii și deputații pentru următorii patru ani. Cum se așteptau cei mai multi, PNL conduce cu o diferență de 5 procente în fața PSD 

Alegătorii trebuie să știe că nu este necesar să voteze același partid și la Camera Deputaților și la Senat. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare vor fi disponibile la ora 21:00, atunci când se închid secțiile de votare. Rezultatele oficiale, transimise de BEC, vor fi anunțate în cursul săptămânii următoare.

EXIT POLL ora 12:00. Cum votează românii

PNL – 28,5%
PSD – 23,6%
USR PLUS – 18%
Pro România – 9,5%
UDMR – 4,7%
PMP – 4,6%

Citește și:  Poți vota în alt oraș? Ce prevede legea pentru alegerile parlamentare 2020

Exit poll ora 11:00

Puteți vota doar în județul în care aveți domiciliul

Spre deosebire de alegerile prezidențiale, veți putea vota doar în județul în care aveți domiciliul sau viza de reședință. La fel, cei izolați sau aflați în carantină vor putea folosi urna mobilă, dacă au făcut cerere, tot în interiorul aceluiași județ. Veți primi două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.

Când mergeți la vot, nu uitați cele trei lucruri esențiale: actul de identitate, masca de protecție și, eventual, propriul pix. La intrarea în secție va trebui să vă dezinfectați mâinile, la fel și la ieșire. Și, cât timp așteptați la rând, trebuie să păstrați distanța de minimum un metru față de ceilalți.

Toate secțiile au fost dezinfectate, iar duminică, la intrare, tuturor alegătorilor li se va lua temperatura. Nu au voie mai mult de cinci oameni în același timp în încăpere, iar peste tot ar trebui să existe circuite separate de intrare și de ieșire, la fel ca la alegerile locale. Persoanele vulnerabile, adică vârstnicii, cei cu dizabilități sau femeile însărcinate, vor putea vota cu prioritate.

Rezultatele oficialei vor fi transmise de Biroul Elecotral Central în cursul săptămânii următoare.

PNL a scăzut cu patru procente

Un sondaj comandat de Europa FM arată câteva surprize care s-ar putea produce pe 6 decembrie, la Alegerile Parlamentare.Cu doar câteva zile inainte de alegeri, în sondajul realizat de IMAS, PNL a scăzut cu patru procente, de la 32, 6 % cât avea în luna octombrie, la 28,5% în prezent. În septembrie PNL avea 34, 7%.

În sondajul comandat de Europa FM, PSD este în creștere cu două procente față de luna precedentă, de la 21,7 %, la 23,6%.

Exit mobile version