Site icon Stiri Romania

E demonstrat! Copiii moștenesc inteligența de la mama

inteligenta copii

Atunci când aștepți un copil, vrei să afli cât mai multe despre el, chiar înainte de venirea lui pe nume. Te întrebi cu cine va semăna, ce caracter va avea și pe cine va moșteni la inteligență. Ei bine, în această privință lucrurile sunt clare!

Specialiștii au verdictul. Copiii moștenesc inteligența de la mamă. Nu e doar o presupunere, ci un lucru confirmat științific. Un copil are şanse mai mari să moştenească inteligenţa de la mamă deoarece aceasta are doi cromozomi X, iar tatăl are un X şi un Y, arată oamenii de știință.

Mama are un rol important in dezvoltarea inteligenței copilului

Inteligența genetică este studiată de foarte mult timp. Mai exact, primul studiu de acest gen a avut loc în anul 1984, la Universitatea Cambrige. Atunci, cercetătorii spuneau că genele materne dau mai multă substanță creierului.

Studiile pe șoareci au demonstrat că cei care moșteneau mai multe gene de la mamă erau mai slabi corporal, dar aveau o minte mai puternică. În cazul celor cu mai mulți cromozomi masculi, lucrurile stăteau invers.

inteligenta mosternire de la mama

Teoria a fost confirmat și de Departamentului de Știinţe Sociale și Sănătate Publică din Glasgow, în urma unui studiu la care au participat 12.686 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani. Studiul a fost desfășurat anual, începând din 1994.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că un copil moștenește inteligența în proporție de în proporţie de 40% – 60% de la părinţi, iar restul este dobândită.

Citește și: O tânără adoptată în SUA își caută mama pe Facebook: “Visul meu a fost întotdeauna găsirea familiei biologice”

Intuiția și emoțiile, moștenire de la tata

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Wahsington susțin că legătura emoțională dintre copil și mamă este esențială pentru dezvoltarea creierului. Interesant este că în cazul copiilor care au o relație apropiată cu mama, hipocampul, partea creierului care se ocupă cu memoria de lungă durată, este cu 13% mai mare.

Drept urmare, relația dintre mamă și copil este foarte importantă în dezvoltarea inteligenței acestuia. Totodată, specialiștii au stabilit că de la tată copiii moștenesc intuiția și emoțiile.

Exit mobile version