Dieta cu verdețuri de primăvara. Cum să dai jos în timp record kilogramele nedorite
Primăvara a venit și nu puține sunt persoanele care își doresc să scape de kilogramele în plus acumulate în sezonul rece.
Însă, pentru a putea reuși este nevoie de multă ambiție, restricții culinare și sport. Din fericire, în acest sezon, verdețurile abundă în piețe, așadar este destul de simplu să te apuci de o dietă ușoară, care te va face să dai jos câteva kilograme în timp record.
Ștevia, una dintre plantele banale din România, este, de fapt, un adevărat miracol care te poate ajuta să revii la trupul visat. Planta banală care crește în curțile oamenilor are numeroase proprietăți extrem de benefice pentru sănătatea organismului. În plus, o cură cu ştevie ajută la slăbit, dar şi la tratarea diabetului, a reumatismului, a tuberculozei, a ulcerului.
Cum să dai jos în timp record kilogramele nedorite
Dimineaţa
Imediat după trezire, se consumă 60-70 g de frunze crude de ştevie, într-o salată cu puţin ulei de măsline şi cu multă zeamă de lămâie. Nu beţi niciun fel de lichid înainte de salată, nici cafea, suc de fructe sau apă. Acest lucru este important, deoarece lipsa fluidelor din stomac favorizează digestia unor pigmenţi din ştevie, care au rol în slăbire. După micul dejun, care trebuie să fie sărac în calorii, consumaţi 150-200 g mâncare caldă de ştevie, preparată în felul următor: frunzele fierte (nu foarte mult) şi tăiate mărunt se pun într-un vas peste care se adaugă puţin ulei, bulion şi sare.
Prânz
Masa principala a zilei trebuie să fie mai săracă. Ştevia se serveşte ca salată crudă, nesărată şi acrită cu zeamă de lămâie. Puteţi avea la masa de prânz mâncăruri pe bază de legume fierte, dar şi câteva felii de pâine, deoarece creierul are nevoie de carbohidraţi pentru a funcţiona corect. După masă se mănâncă o feliuţă subţire de lămâie. Este important ca în următoarea ora după dejun să nu se bea mai mult de 100 ml apă, de preferat deloc, conform bzi.ro.
Seara
Cu 20-25 de minute înainte de cină, se consumă 150-200 g salată de ştevie în combinaţie cu 70 g urzici crude. La masa de seară se mănâncă un fel cald de ştevie, preparat după reţeta de mai sus, alături de o friptură slabă de vită sau de pui. După cină se bea o limonadă naturală, îndulcită cu cel mult o linguriţă rasă cu zahăr
În plus, ține cont și de câteva reguli:
– bea 2 litri de apă pe zi
– nu mai mânca după ora 8
– renunţă complet la alcool şi sucuri din comerţ
– renunţă la zahăr şi sare
– fă 30 minute de mişcare pe zi
– renunţă la ulei în salate
– mănâncă mai picant
– consumă alimente sau băuturi cu gust amar (ajută bila şi ficatul – secară, alac, andive, anghinare)
– consumă alimente acre şi cât mai multe lămâi
– consumă alimente bogate în fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel).
Citește și: Dieta cu fructe. Cum să slăbești 4 kilograme în cinci zile