De ce torc pisicile. 5 motive să ai una acasă
De ce torc pisicile? Când scot aceste sunete pisica vrea să îți transmită ceva, însă asta nu este tot. Torsul are numeroase beneficii și pentru stăpâni. Iată cinci motive care te vor convinge că pisica este un animal de companie minunat.
De ce torc pisicile?
Unul dintre motivele pentru care să îți iei o pisică este torsul. Toată lumea știe că pisicile scot aceste sunete atunci când se simt bine și când le oferi atenție. Mai puțin cunoscut este faptul că acestea torc și atunci când sunt stresate sau speriate. Este felul lor de a se liniști.
Totodată, pisicile îți pot comunica prin tors că își doresc ceva sau că au nevoie de atenție. Acestea torc și atunci când sunt bolnave sau rănite, iar cercetările au arătat că frecvența torsului are “puteri vindecătoare”.
Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că torsul este benefic și pentru oameni. Acesta are potențialul de a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, combate stresul și vă liniștește în situațiile tensionate. Totodată, torsul pisicii ar putea îmbunătăți funcția pulmonară în cazul persoanelor care suferă de probleme respiratorii.
Citește și: Cât trăiește o pisică? Cea mai longevivă rasă
Beneficiile de care ai parte atunci când ai o pisică în casă
Există multe alte motive pentru care să ai ca și animal de companie o pisică.
Sunt lângă tine în cele mai proaste momente, reduc anxietatea și aduc liniștea în casă. Studiile au arătat că având un animal de companie în casă, luptăm mai ușor cu stresul provocat de problemele zilnice. Așadar, o pisică este una dintre cele mai simpatice remedii pentru stres.
Sursă foto: pixabay.comTe ajută să dormi mai bine. Tindem să credem că pisicile dorm în patul nostru pentru a beneficia de mai mult confort. Ei bine, motivul real este total diferit. Atunci când dorm, ele vor atenție și protecție. Dacă nu poți adormi și ești agitat, încearcă să pui pisica la cap pentru cinci minute. Te va ajuta să te liniștești.
Sunt simpatice, jucăușe și te binedispun. Studiile arată că oamenii petrec cel mai mult timp de internet vizionând videoclipuri amuzante cu pisici. Se pare că această activitate îmbunătățește productivitatea în muncă și îți oferă energie. De ce să nu ai una acasă?
Pot ajuta copiii cu autism. Terapia asistată de animale s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente în cazul copiilor cu nevoi speciale. Atunci când mângâiați o pisică, nivelul de oxitocină crește, iar copiii se simt mai liniștiți și devin mai sociabili.
Copiii care cresc în casă cu o pisică sunt mai puțin predispuși de a dezvolta alergii.