De ce nu este bine să coși noaptea. Ce pățesc cei care fac acest lucru
De ce nu este bine să coși noaptea? În tradiția românilor există numeroase interdicții legate de anumite treburi gospodărești în anumite zile sau momente ale unei zile.
Așadar, mulți se întreabă de ce nu este bine să coși noaptea? În tradiția populară, cusutul noaptea este asociat cu atragerea unor evenimente nefaste, cum ar fi conflictele, boala sau moartea în familie.
De asemenea, în câteva zone rurale se crede că atunci când coși noaptea, coși, de fapt, ”firul vieții”. Unele credințe spun că, prin cusutul pe timp de noapte, ”tai sau încurci firul vieții”, ceea ce ar putea simboliza o întrerupere a armoniei vieții sau a norocului.
Nu trebuie uitată legătura cu lumea spiritelor. În câteva zone din România, noaptea este considerată un timp al spiritelor, iar cusutul în timpul nopții ar putea deranja energiile celor plecați în altă dimensiune ori =ar atrage influențe negative către cel care coase în perioada nopții.
De ce nu e bine să mături noaptea?
De asemenea, în timpul nopții nu este bine nici să mături. Se spune că cei care își mătură casa pe timpul nopții alungă prosperitatea, energiile negative și bogăția. Despre cei care fac acest lucru se crede că nu fac altceva decât să permită ghinionului și necazului să pătrăundă în casă.
Simplul act de a-ți mătura casa noaptea este un gest care alungă vibrațiile bune, bogăția și norocul. Se spune că ”nu măturați doar praful, ci și averea”! Potrivit unor credințe populare, în India, măturarea târziu a podelei este asociată cu ghinionul, deoarece o sperie pe Lakshmi, zeița abundenței, tinereții, frumuseții și averii. În mod similar, în toată Asia, curățarea după întuneric aduce ghinion oaspeților. De exemplu, în unele culturi asiatice, se crede că măturatul în timpul nopții poate alunga spiritele bune și le poate atrage, aducând ghinion în casă.
În unele tradiții religioase, se crede că măturatul noaptea poate fi asociat cu o activitate diabolică sau cu puterile malefice ale întunericului.