Cum să prepari cele mai gustoase chifteluțe mănăstirești, de post, ideale pentru postul Paștelui
Cum să prepari cele mai gustoase chifteluțe mănăstirești, de post, ideale pentru postul Paștelui? Suntem în perioada postului, așadar cei mai multți români nu consumă mâncare ”de dulce”, adică preparate ce conțin produse de origine animală.
Dacă și tu te numeri printre cei care șin post și te gândești mereu ce fel de mâncare ai mai putea prepara, iată rețeta unui preparat absolut delicios: chifteluțe mănăstirești.
Rețeta pentru chiftele mănăstirești nu este una deloc complicată, încă are mici secrete, specifice măicuțelor și călugărilor, care fac ca prepartul să fie unul excelent. De exemplu, acestea ies mult mai gustoase și mai pufoase dacă în apa în care se fierbe fasolea, ingredientul priciapal al preparatului, se înmoaie și pâinea necesară preparării și se face și garnitura de orez.
Cum să prepari cele mai gustoase chifteluțe mănăstirești, de post, ideale pentru postul Paștelui
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2-3 feli de pâine
- 150 g orez
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 frunze de dafin
- mărar
- pătrunjel
- 50 g făină
- sare
- cimbru
Mod de preparare
Pentru a prepara chiftele de post mănăstirești trebuie să te pregătești de cu o seară înainte. Fasolea trebuie pusă în apă, la înmuiat, iar a doua zi se fierbe timp de 20 de minute. Apoi se clătește și se pume pe foc în apă fierbinte. Odată ce apă fierbe, asigură-te că adaugi ceapa, morcovul, păstârnacul, curățate și taiate cuburi, frunza de dafin și o linguriță cu sare.
După ce toate aceste legume sunt fierte, pasează fasolea cu o furculiță sau trece-o prin blender, adăugă miezul de pâine înmuiat în apa în care a fiert fasolea, verdeața tăiată foarte mărunt, piperul, cimbrul și usturoiul pisat. Amestecă-le pe toate, apoi formează chifteluțele, trece-le prin făină și prăjește-le în ulei încins. Apoi le poți așeza pe o hârtie de bucătărie pentru a putea fi absorbit uleiul.