Cum poți să îndepărtezi mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini după ce ai gătit. Trucuri știute
Deși sunt extrem de gustoase, ceapa și usturoiul pot fi extrem de neplăcute atunci când termini de gătit în bucătarie, iar mirosul lor pregnant devine chiar stânjenitor.
Însă, mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini poate fi îndepărtat rapid cu câteva metode simple și eficiente.
Cum poți să îndepărtezi mirosul de ceapă și usturoi
Iată cum poți scoate mirosul de ceapă și de usturoi de pe mâini:
- Frecare cu oțet sau suc de lămâie. Aciditatea acestor lichide ajută la neutralizarea mirosurilor. Freacă mâinile cu suc de lămâie proaspăt sau cu oțet alb timp de câteva minute, apoi clătește cu apă rece.
- Frecarea mâinilor de un obiect din oțel inoxidabil, cum ar fi o lingură sau chiuveta, timp de 30 de secunde sub jet de apă rece ajută la neutralizarea mirosului. Acest truc funcționează prin legarea moleculelor de sulf din ceapă și usturoi cu metalul.
- Cafea măcinată sau zaț de cafea. Freacă mâinile cu puțină cafea măcinată sau zaț de cafea umed, apoi clătește bine. Cafeaua are proprietăți absorbante și un miros plăcut.
- Sare și bicarbonat de sodiu. Freacă mâinile cu sare sau bicarbonat de sodiu amestecat cu puțină apă pentru a crea o pastă. Acestea au efect exfoliant și absorb mirosurile neplăcute.
- De asemenea, o mică cantitate de pastă de dinți aplicată pe mâini poate neutraliza mirosurile puternice. Freacă mâinile timp de un minut și clătește cu apă.
- Frecarea mâinilor cu mălai sau făină poate ajuta la absorbirea mirosului. Ulterior, spală mâinile cu apă caldă și săpun.
- Cartof. Această legumă conține o enzimă (polifenol oxidaza), care poate oxida compușii sulfurați, responsabili de mirosul înțepător al usturoiului și al cepei, transformându-i în compuși inodori. Așadar, dacă îți freci palmele cu o jumătate de cartof și apoi le clătești, problema va dispărea.
Aceste metode te vor ajuta să scapi rapid de mirosul neplăcut după gătit.