Colțul de rai din România denumit “Palma lui Dumnezeu”
Colțul de rai din România denumit “Palma lui Dumnezeu”. Fundătura Ponorului și-a câștigat acest renume datorită frumuseții sale, fiind un loc ce nu trebuie ratat. Aici pare că timpul a stat în loc, fiind cel mai pitoresc loc din țară, după unii.
Fundătura Ponorului este un mic paradis din Munții Șureanu (Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina), fiind un ținut mai puțin accesibil, însă extrem de căutat de iubitorii de natură și de fotografie.
Colțul de rai din România denumit “Palma lui Dumnezeu
Fundătura Ponorului se află în Parcul National Gradiștea Muncelului-Cioclovina. Este o arie protejată de interes național, care se află în grupa muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului muntos al Carpaților Meridionali, în partea sudică a județului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale comunelor Baru, Boșorod, Bănița, Orăștioara de Sus și Pui, la o altitudine de 900 de metri.
Frumusețea locului îți taie respirația indiferent de anotimp. Dumnezeu își primește oaspeții în “palmă” oferindu-le puțin din toate minunățiile naturii.
Citește și: România are două “Meteore”. Mănăstirile Arnota şi Vârful Romani
Este cel mai fotogenic loc din România
Deși peisajul este spectaculos, viața oamenilor de aici nu este deloc ușoară. De-a lungul drumului ce străbate dealurile se ivește câte o casă veche de lemn, o livadă sau un staul de oi.
„Cred că este cel mai fotogenic loc din România. Să dea Domnul ca niciodată drumul ce duce sus în fundatură să nu fie reabilitat, că se duce naibii şi paradisul acesta”, a scris Claudiu Nelega, pe pagina sa de Facebook, care a fotografiat zona.
Colțul de rai din România dennumit “Palma lui Dumnezeu” cuprinde, între limitele sale, șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara. Mai exact, este vorba despre Complexul carstic Ponorâci-Cioclovina, Peștera Tecuri, Peștera Șura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Peștera Bolii. Totodată, în parcul natural se află siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor.
Citește și: Zodiile feminine cu care s-ar însura orice bărbat