Cine cumpără buchetele la nuntă. Îndatoririle nașilor
Mulți dintre tinerii care se căsătoresc zilele acestea își organizează nunțile pe cont propriu și cumpără aproape tot ceea ce e nevoie pentru nuntă.
Însă tradiția spune că unele dintre articolele necesare pentru nuntă trebuie să fie cumpărate de către nași, părinții spirituali ai mirilor.
Spre exemplu, lumanarea de cununie trebuie să fie asigurată de nași, iar voalul, dar și eșarfa folosită la „dezvelirea miresei” trebuie să fie cumpărate de nașă.
Cu toate acestea, cea mai mare parte din cheltuieli este asigurată, într-adevăr, de miri.
Cine trebuie să cumpere buchetele
Pentru a răspunde la întrebare, trebuie să apelăm din nou la tradiții. Astfel, în general, buchetele pentru mireasă și nașă trebuie să fie cumpărate de mire. Tot el trebuie să cumpere și verighetele.
Mai mult, în semn de respect și prețuire, mirele trebuie să îi cumpere un cadou cavalerului de onoare.
El va mai trebui, evident, să își cumpere propriile haine. Alături de costumul de nuntă și pantofi, majoritatea mai cumpără diverse accesorii pentru costum. Printre ele se numără papionul sau cravata. Dacă mirele poartă smoking, poate lua în considerare și alte accesorii.
Cine cumpără restul articolelor pentru nuntă?
În această enumerare nu vom include serviciile precum închirierea restaurantului, serviciile foto-video, muzica etc.
Dacă mirele își icumpără costumul, pantofii și accesoriile, mireasa va trebui, în mod evident, să își cumpere rochia de mireasă, pantofii, bijuteriile și diversele alte accesorii pe care va dori să le poarte în timpul ceremoniei. Dacă mirii vor să respecte aruncarea jartelei, jartiera va trebui cumpărată, evident, tot de mireasă.
La fel ca în cazul mirelui, mireasa va cumpăra un cadou pentru domnișoara de onoare. Tot ea va plăti și buchetul acesteia. În unele cazuri, mireasa preferă să plătească verigheta mirelui.
Tot mirii vor cumpăra mărturiile, invitațiile, numerele de masă etc. Totodată, cei doi nu trebuie sub nicio formă să uite de cadoul pentru nași.